Sund Kost >> Kost

Ikke fedtfattig Yoghurt Indeholder Sukker eller Fiber?

Yoghurt har været et kosten dagligt syn i hele Middelhavet, mellemøstlige og Asiatiske lande i tusinder af år. I de Forenede Stater, er det ikke opnå sin status som en helsekost indtil 1970'erne. I henhold til den Nationale Yoghurt Forening, Amerikanerne bruger næsten 7 milliarder dollars på yoghurt hvert år. Dens popularitet har resulteret i et væld af yoghurt produkter, lige fra dem, der indeholder levende kulturer til fuld-fedt, fedt, plain, krydret og græske sorter. Som du ville forvente, at forskellige produkter har forskellige ernæringsmæssige værdier.

Plain Yoghurt

Yoghurt er en fermenteret mælk produkt fremstillet ved tilsætning af gavnlige bakteriekulturer til mælk. Denne gæring, konverterer de fleste af mælk, naturligt sukkerindhold, eller laktose til mælkesyre, som er det, der giver yoghurt sin tyk, cremet tekstur og syrlig smag. En typisk 8-ounce container usødet fedtfattig yoghurt indeholder 140 kalorier, 12 gram protein 3.5 gram fedt og 16 gram kulhydrater. Ifølge det AMERIKANSKE Department of Agriculture, alle af kulhydrater i almindelig fedtfattig yoghurt kommer fra laktose. Som med mælk, ost, æg, kød og andre animalske fødevarer, yoghurt ikke er en naturlig kilde til kostfibre.

Krydret Yoghurt

Vanille, citron, key lime, fersken og jordbær er bare et par af de mange slags krydret yoghurt til rådighed. De fleste krydret yoghurt produkter, som indeholder nogle typer af sukker eller ikke-nærende sødestof, ud over at de er naturlige eller kunstige varianter og farver. Ifølge USDA, har et gennemsnit på 8-ounce container af vanille-flavored fedtfattig yoghurt indeholder ca 190 kalorier, 11 gram protein, 3 gram fedt og 31 gram kulhydrater, der alle kommer fra sukker. Mens almindelig fedtfattig yoghurt kun indeholder naturligt forekommende sukkerarter, omkring halvdelen af det sukker i vanille-aromatiseret sort kommer fra tilsat sukker. Dette betyder, at tilsat sukker, tegner sig for omkring 30 procent af de kalorier, i lav-fedt vanille-krydret yoghurt.

Tilsat Frugt

Frugt indeholder yoghurt falder i to overordnede kategorier. I creme-gerne Schweiziske og franske stil sorter, stykker af frugt er fordelt over hele yoghurt, mens frugt i sundae-style produkter, der er i bunden af beholderen og skal være rørt i yoghurt. Producenter typisk bruge frugt fra bevarer snarere end frisk frugt, som væsentligt kan øge mængden af tilsat sukker i det færdige produkt. En 8-ounce indeholder frugt-med fedtfattig yoghurt forsyninger omkring 230 kalorier, 10 gram protein og 2,5 gram fedt og lidt over 43 gram kulhydrater, der alle kommer fra sukker. Ounce til gram, derfor, frugt-med fedtfattig yoghurt indeholder næsten tre gange så meget sukker som almindelig sort.

Overvejelser

Laktose i yoghurt er der ikke tale om en type af tilsat sukker, fordi det er naturligt til stede, snarere end at have været tilføjet under behandling. En kost med højt tilsat sukker er almindeligt anset for usundt – de fleste mænd og kvinder bør begrænse deres forbrug af tilsat sukker til ikke mere end 150 kalorier og 100 kalorier om dagen, henholdsvis i henhold til American Heart Association. Da næsten halvdelen af de 230 kalorier i en 8-gram beholder med frugt-med fedtfattig yoghurt komme fra tilsat sukker, du ville være bedre stillet vælge plain yoghurt og frisk frugt. Det er ikke kun frisk frugt et naturligt sødemiddel, som ikke bidrager til dit indtag af tilsat sukker, det er også en god kilde til kostfibre.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

Foto Credits

  • Frisk yoghurt på en hvid baggrund billede af Julien fra BASTIDE Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære