Sund Kost >> Kost

Lav-Fedt Sorte Laks

Mørkfarvning er en madlavning metode, hvor kylling, kød eller fisk, der er belagt med en zesty blanding af krydderier, kaldet sorte krydderi, så hurtigt brændt ved en høj temperatur for at danne en mørk skorpe på tværs af mad. Karakteristiske Cajun-og Creole-retter, Philly.com forfatter Barbara Gibbons siger traditionelle sorte fisk opskrifter kan ringe til så meget som 2 1/2 kop smør, fremstilling af en parabol, der indeholder over 4.000 kalorier. Heldigvis, med et par ændringer, kan du nyde en fedtfattig version af sorte laks, der leverer alle de smag, men med en mere hjerte-sunde mættet fedt-flerumættet fedt ratio.

Laks

"Sundhed" magasin påpeger, at selv om laks er ofte nævnt som en fed fisk, fedtstoffer, at det rige i er de flerumættede omega-3 fedtsyrer eicosapentaensyre, eller EPA, og docosahexaensyre, DHA. Ifølge American Heart Association, et højt indtag af disse fedtsyrer kan sænke dit triglycerid-niveauer og hjælpe med at forhindre højt blodtryk og hjertesygdomme. En 3-ounce servering af kogt laks indeholder mellem 1,1 og 1,9 gram omega-3 fedtsyrer, er mere end næsten enhver anden type af lav-kviksølv fisk.

Sværtede Krydderier

Det sorte krydderi, der traditionelt anvendes i sværtning proces, der indeholder en blanding af urter og krydderier, herunder tørret timian, cayenne peber og paprika. Mens du kan købe kommercielle mærker af sorte krydderier, du kan være tilbageholdende med at bruge disse, hvis din læge har anbefalet, at du følger en natrium-diæt. De fleste pre-made sværtede krydderier blander indeholder salt, og kan have så meget som 7% af en voksens daglige natrium indtag i hver 1/4 teske. Du kan lave din egen ikke-fedt, ikke-natrium sværtede seasoning mix, siger "The Seattle Times," ved blanding af oregano, basilikum, timian, løg pulver, paprika, hvidløg pulver, cayennepeber og friskkværnet peber.

Madlavning Metode

Gibbons siger, at autentisk sorte fisk opskrifter instruere hjem kokke til at bruge en super-opvarmet solidt cast-jern pande til at stege fiskefileter, der er belagt med sorte krydderier i smeltet smør eller margarine. Du kan lave en lettere version med laks ved hjælp af kost, margarine, siger Gibbons, men for selv mindre fedt sorte laks, springe tilsat fedt helt. Pels laksefileter uden skind med sorte krydderier og svitse i et opvarmet pande, indtil de krydderier, der har vendt sort og indersiden af fisk er uigennemsigtig. Hver tjener har kun 9 gram fedt i alt, 4 g enkeltumættet fedt og intet indhold af mættet fedt.

Betjener Forslag

Sorte fisk som laks er traditionelt serveres med smeltet smør til at dyppe med, kogt eller dampet kartofler, krydret ris og bønnesalat. Du kan skære alt fedt kalorier i en sværtede laks måltid, som serverer fisk med citron kiler i stedet for smør, eller topping fileterne med en frugt-baseret salsa. Swap bønne salat til en salat af blandede grønne greens, og, mens laks er madlavning, skal du bruge en anden skillet til hurtigt svits grøntsager som broccoli rabe i olivenolie, antyder, at "Sundhed".

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

Foto Credits

  • Ryan McVay/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære