Sund Kost >> Ernæring

Low-Carb Blåbær Smuldre

De fleste desserter er høj i kulhydrater på grund af alle de mel og sukker, de indeholder. Hvis du forsøger at holde dit carb indtag lave for at tabe sig eller for at bedre balance dit blodsukker hele dagen, er du muligvis nødt til at sige nej til de fleste desserter, såsom blåbær smuldrer. Hvis du går glip af denne frugt-baseret behandling, gør det low-carb måde ved at erstatte sukker og mel med low-carb alternativer.

Almindelig Blåbær Smuldre

En typisk opskrift på blåbær smuldre indeholder mindst 1/2 kop sukker blandet med blåbær i tillæg til en kop sukker i topping. En masse kulhydrater, der også kommer fra den kop mel og 1/2 kop havre flager i topping. I alt dette tilføjer nemt op til over 500 gram kulhydrater for en opskrift giver seks til otte portioner, hvilket svarer til omkring 66 89 gram kulhydrater pr servering. For at sætte det i perspektiv, er de fleste low-carb diæt planer anbefaler, at du opbevarer dine daglige carb indtag på mellem 20 og 100 gram om dagen. Almindelig blåbær smuldrer ikke er egnet til en low-carb diæt, medmindre du begrænse dig selv til kun at spise en teskefuld.

Fjerne Sukker

Du kan nemt og væsentligt lavere indhold af kulhydrater i din blåbær smuldre ved at fjerne alt det sukker, det indeholder. Det sukker, der ikke spiller nogen vigtig rolle i denne opskrift, ud over at give sødme. Blåbær er naturligt sød, og ikke har brug for ekstra sukker. Du kan også gøre topping uden tilsat sukker, eller du kan bruge en sukker erstatning for at tilføje en smule sødme, uden alle de ekstra kulhydrater. Sucralose og stevia er gode muligheder for at bage, fordi de, i modsætning til aspartam, tåle de høje temperaturer. At fjerne sukker, der alene vil spare dig for 38 til 50 gram kulhydrater pr servering.

Mandel Mel

For påfyldning af dine blåbær smuldre, som du kan erstatte i lige så høj grad den regelmæssige alle formål mel med mandel mel. Mandel mel kan købes i mange købmandsforretninger i helsekost afsnit. Udløbsdatoen, men fordi det kan gå harsk. For at sikre at det er friske og for at spare penge, gøre det selv ved slibning mandler i en foodprocessor. Hver kop mandel mel indeholder kun 9 gram netto kulhydrater, i forhold til 95 gram, der findes i almindelig hvedemel. Udskifte havregryn med grofthakkede mandler for ekstra tekstur og samtidig holde kulhydrat-indholdet er lavt. Disse udskiftninger spare dig for en ekstra 18 til 25 gram kulhydrater pr servering.

Low-Carb Blåbær Smuldre

Uden sukker og mel, din low-carb mandel blåbær smuldre giver kun 14 til 19 gram kulhydrater pr servering, en 78 procent fald i forhold til den almindelige high-carb opskrift. Hvis du ønsker at holde dit carb indtag endnu lavere, split din tjener med en ven og fryse resterne, for senere at undgå fristelsen. Undgå at levere din low-carb dessert med is, da selv sukker-fri ice cream indeholder ca 15 gram kulhydrater pr 1/2-cup, der tjener. I stedet tilføje cremethed af støvregn tung creme, der ikke indeholder kulhydrater, over din blåbær smuldre.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

Foto Credits

  • isoleret blåbær på hvidt billede af chesterF fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære