Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er et Lavt GI Brød?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret 12 December 2018

Det glykæmiske indeks, eller GI priser på fødevarer på en skala fra 1 til 100 baseret på, hvordan de påvirker dit blodsukker. Lavt glykæmisk indeks fødevarer, som har et glykæmisk indeks-værdi mindre end 55. Disse fødevarer tage et stykke tid at bryde ned i din tarm, hvilket resulterer i en støt stigning i blodsukkeret. Fødevarer med et glykæmisk indeks over 70 er højt på skalaen og få dit blodsukker til at stige og så pludselig falde. Hvis du er håndtering af diabetes eller følgende vis vægt-tab kost, valg af lav-glykæmisk indeks i brød kan hjælpe med at holde dit blodsukker under kontrol.

Hele Korn Brød

Nogle typer hele korn brød med lav glykæmisk indeks-skalaen. Grove byg brød, som er meget tætte, har et glykæmisk indeks rating på omkring 34. Pumpernickel-brød, som en mindre tætte brød mere velegnet til sandwich, som har et glykæmisk rating på 50. Brød lavet med 50 procent knækket hvede kerne har et glykæmisk indeks på omkring 58 og 100 procent hele korn brød har et glykæmisk indeks på 51, ifølge Harvard Medical School. Enhver af disse brød valg med lav glykæmisk indeks-skalaen.

Pitabrød

Pitabrød er et alternativ til traditionelle skiveskåret brød og generelt falder i midten af det glykæmiske indeks. Hvid pita brød har et glykæmisk indeks på 57. Hele korn pitas, kan have en lidt lavere glykæmisk indeks rating, da de indeholder naturlige stoffer, der kaldes phytates. Disse forbindelser bremse den sats, fordøjelse, hvilket resulterer i en reduceret stigning i blodsukkeret, siger Bedre Sundhed Kanal. Tilføj pitabrød til din kost ved at skære kagen i halvdelen for at oprette to lommer til din sandwich. Eller du kan overlade det hele og lave en individuel pizza, toppet med tomat sauce, grøntsager og fedtfattig ost.

Tortillas

Tortillas er lavet med de fleste af de samme ingredienser som brød, men at de ikke indeholder gær. Hvis du er bekymret for, om et højt glykæmisk værdi af nogle brød, bytte brød til tortillas. De fungere godt for varme sandwich, som panini, eller en kold skinke og ost sandwich. Hvede tortillas med lav glykæmisk indeks med en rating på omkring 30. Majs tortillas falde i midten af skalaen med et glykæmisk værdi af 52.

Brød for at Undgå

Normalt, bløde brød, som er hvid i farve indeholder raffineret mel og har et højt glykæmisk indeks rating. Kaiser ruller har et glykæmisk indeks på ca 73, hvid hamburger boller er normeret til 61, hvid sandwich brød har et glykæmisk værdi af 71 og flûtes har en rating på 95. Læser om ernæring etiketten på emballage, der kan hjælpe med at afgøre, om brødet er lav på det glykæmiske indeks. Indholdsstoffer er opført i rækkefølge efter faldende vægt. For eksempel, hvis de to første ingredienser er hele hvede mel, og knækkede hvede kerner, brød har et lavere glykæmisk indeks rating end brød, der har raffineret brød, mel, der er anført som den første ingrediens.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære