Sund Kost >> Ernæring

Lav Carb Fødevarer Guide

Skrevet af Lindsay Boyers; Opdateret: December 02, 2018

De fleste folk til at følge en lav-kulhydrat diæt for at tabe sig, men MayoClinic.com bemærker, at lav-carb diæter kan også reducere risikofaktorer, som er forbundet med diabetes, hjertesygdomme, visse former for kræft og metaboliske syndrom. Forskellige low-carb diæter varierer i deres tilgange noget, men nogle generelle regler, der gælder for alle. Konsultere din læge, før du starter en ny kost, især hvis du har diabetes.

Ned til Basics

Publikationen "Dietary Guidelines for Americans, 2010" fra det AMERIKANSKE Department of Agriculture anbefaler at få 45 procent til 65 procent af dine kalorier fra kulhydrater. Hvis du er på en standard 2,000 kalorie diæt, dette svarer til mellem 225 og 325 gram per dag. De fleste lav-carb diæter begrænse indtagelsen af kulhydrater til 50 og 150 gram om dagen. Nogle diæter har en indledende induktion fase, hvor du udelukke kulhydrater helt, og derefter gradvist øge dit indtag, så du mister vægt.

Hvad skal du Spise

Protein giver grundlaget for en low-carb diæt. Dække dit proteinbehov ved at inkludere kylling, kalkun, fisk, skaldyr, magert kød, æg, nødder og frø i din kost. Watch out for forarbejdet kød som bacon og skinke, der ofte helbredes med sukker og indeholder kulhydrater. Fylde op på nonstarchy grøntsager som agurk, selleri, svampe, salat, radiser, artiskok, asparges, broccoli, grønkål, tomat og zucchini. Omfatter sunde fedtstoffer, som avocado, olivenolie, solsikkeolie, sesamolie og rapsolie, samt. Ophold hydreret med almindeligt vand, urt-aromatiseret vand eller urtete.

Hvad med at Droppe

Stivelsesholdige fødevarer, såsom hvidt brød, kartofler, korn, hvide ris og hvid pasta, er den vigtigste kilde til kulhydrater i kosten, ifølge NHS Valg. En kop kogt spaghetti indeholder 43 gram kulhydrater, som kan være 33 procent til 100 procent af din daglige kulhydrat tildeling, afhængig af den konkrete kost. En stor bagt kartoffel indeholder 64 gram kulhydrater. Disse typer af stivelsesholdige fødevarer er ikke tilladt på et lavt carb kost. Selv om frugter er rige på vitaminer og mineraler, de er også høj i kulhydrater. Mange lav-carb diæter at fjerne frugt for de første par uger, og derefter give små mængder.

Undtagelse til Reglen

Når lav-carb diæter, der først har vundet popularitet, mange af dem fjernet korn, herunder fuldkorn. I sidste ende, som mere forskning kom ud på de sundhedsmæssige fordele ved fuldkorn, mange af disse kostvaner udviklet sig. Mange lav-carb diæter, der nu gør det muligt for små mængder af fuldkorn, som hele hvede brød, brune ris og hele hvede pasta. Mens disse fødevarer indeholder kulhydrater, de også indeholder fibre, som hjælper med at holde blodsukkeret konstant og fylder dig op.

Om Forfatteren

Lindsay Boyers har en Bachelor of Science i ernæring fra Framingham State College og et certifikat i holistisk ernæring fra American College of Healthcare Sciences. Hun er også en licens æstetiker med avanceret undervisning i hudpleje og makeup. Hun har planer om at fortsætte med sin uddannelse, færdiggøre en master-uddannelsen i ernæring og, i sidste ende, blive en registreret diætist.

ADVERT

Mest populære