Sund Kost >> Ernæring

Low Carb Morgenmad for Folk, Der Er Laktose Intolerant

Laktose er en type af kulhydrat, for det meste findes i mejeriprodukter som mælk, yoghurt og frisk frugt. Laktose intolerance kan være ubehagelige og forårsager mave-uro, der omfatter oppustethed, mavesmerter og diarré. Standard morgenmad, såsom morgenmadsprodukter med mælk, müsli med yoghurt, eller toast med ost, er høj i både laktose og kulhydrater. Hvis du følger en low-carb diæt, vil du finde masser af low-carb fødevarer, der er egnet for dig at spise til morgenmad.

Omeletter

Æg-baserede retter er en del af et klassisk lav-carb morgenmad. Du kan nemt lave en omelet af madlavning low-carb grøntsager såsom grønne løg, spinat og tomater, tilføjelse af pisket æg, salt, peber og basilikum i en pande og madlavning blandingen grundigt. Du kan endda være i stand til at tilføje ost, hvis du ønsker. Selvom ost er et mejeriprodukt, modnet ost indeholder meget lidt laktose venstre i det. For eksempel, en smule revet cheddar, Parmesan eller Emmenthal ikke normalt medføre symptomer i de fleste mennesker med laktoseintolerans.

Avocado og Røget Laks, Salat

Selv om avocado er en frugt, det indeholder nogle få, netto kulhydrater og dens ernæringsmæssige profil er faktisk tættere på en fat. En hel avocado indeholder omkring 17 gram kulhydrater, men på grund af sin 13.5 gram fiber, det leverer til mindre end 4 gram netto, eller fordøjelig, carbs. For en let lav-carb laktose-gratis morgenmad, bland avocado skiver med røget laks i skiver. Dryp med olivenolie og drys med salt og tilsæt et par cherry tomater, hvis det ønskes.

Yoghurt Parfait

Mange mennesker med laktose-intolerance kan tåle yoghurt, fordi gut-venligt probiotiske bakterier det indeholder lette fordøjelse af laktose. Prøv med en lille mængde af yoghurt for at se, om du kan tåle det. En endnu mere sikker løsning ville være at lave dine egne hjemmelavede yoghurt. At lade din yoghurt gære i 24 timer, hvilket er længere tid end kommercielle yoghurt, giver mulighed for at bakterier i yoghurt til at spise alle af laktose til at give dig en helt laktosefri yoghurt. Mix dit hjemmelavet laktosefri yoghurt med bær, der har den laveste carb indholdet af alle frugter og ristede nødder, en velsmagende og hurtig low-carb morgenmad.

Rester

Hvis du ikke har lyst til madlavning eller bare ikke har meget tid om morgenen, madrester kan være din nemmeste løsning. Hvis din frokoster og middage er også lav i kulhydrater og laktose, er alt du behøver at gøre er at opvarme disse måltider til morgenmad. For eksempel, du kan have rest kylling eller oksekød med rester af ikke-stivelsesholdige grøntsager, der var kogt i kokos olie. Morgenmad behøver ikke at indeholde typiske morgenmad fødevarer, og mange kulturer rundt om i verden spiser lignende fødevarer til alle måltider.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære