Sund Kost >> Sunde Måltider

At tabe sig ved at Skære Ud fastfood Og Slik

Skrevet af Karen Lac; Opdateret: November 19, 2018

Du ved allerede, at skære ud fedtholdige og sukkerholdige fødevarer, der vil hjælpe dig slank ned. Udskiftning af fastfood og slik med sundere fødevarer kan hjælpe dig med at føle dig mere energi, siden du vil give din krop for vigtige næringsstoffer i stedet for alt for meget fedt, salt og sukker. Samtidig med at skære nogle af dine foretrukne fødevarer kan være svært, der er måder at håndtere din trang og ophold på stien for vellykket vægttab.

De Farer af fastfood og Slik

Miste vægt betyder, at spise færre kalorier og forbrænder flere kalorier end du indtager. For at tabe 1 kilo, du har brug for at brænde eller skære på 3.500 kalorier fra din kost. Dette betyder, at for at tabe 1 til 2 pounds en uge, i almindelighed, er du nødt til at brænde eller skære omkring 500 til 1.000 kalorier om dagen fra din kost.

Men at spise et enkelt måltid på en fastfood-restaurant, såsom en burger, pommes frites og en sodavand, kan have mere end 2.000 kalorier. Ikke overraskende, en undersøgelse offentliggjort i British Journal of Nutrition i 2014 konstateret, at forbruget af færdigretter, herunder måltider fra fastfood-restauranter, har øget risiko for fedme.

Fastfood og slik er normalt højt indhold af mættet fedt, natrium og/eller tilsat sukker. Ifølge American Heart Association, er en kost højt indhold af mættet fedt, natrium og sukker, som ikke kun øger din risiko for fedme, men også hjerte-sygdomme og slagtilfælde.

At skabe et Sundt Måltid

United States Department of Agriculture (USDA) har en grafisk kaldet MyPlate, der hjælper mennesker med at skabe et sundt måltid. Ifølge MyPlate, du bør gøre grøntsager, frugter, korn, proteiner og mejeriprodukter er en del af din daglige kost og begrænse sukker, mættet fedt og natrium.

For reference, USDA giver en tjekliste regnemaskine, der fortæller dig, hvor mange kalorier at spise en dag, og hvor meget du bør generelt spise fra hver mad gruppe, der er baseret på dit daglige kalorie godtgørelse. Du kan tilslutte din alder, køn, højde, vægt og aktivitetsniveau, og det vil beregne en mad plan lige til dig, herunder din daglige grænser for tilsat sukker, mættet fedt og natrium.

Deal Med Din Sukkertrang

Forståeligt nok, det kan være svært at modstå fristelsen af fastfood og slik. Men flere undersøgelser viser, at der er ting, du kan gøre for at bekæmpe cravings. Disse omfatter visualisering af en hukommelse, som en favorit aktivitet, som du gjorde, eller noget, som du så, og ildelugtende et behageligt nonfood lugt, som jasmin olie. Teorien er, at hukommelsen visualisering og aromaterapi distraherer hjernen fra cravings, fordi de bruger den samme del af hjernen, der er ansvarlig for trang.

Et andet trick er at få noget motion. En undersøgelse offentliggjort i PLOS One i 2015 viste, at overvægtige mennesker, der gik 15 minutter havde reduceret trang til sukkerholdige snacks.

Du kan selv prøve at drikke et stort glas vand og venter 10 minutter for at se, om din trang til fastfood og slik går væk. Det er fordi du kan være fejl tørst for sult. At være dehydreret kan give lignende symptomer som sult – et dårligt humør, lavt energiforbrug og mindsket den kognitive funktion.

Nyd Sundere Alternativer

Udskift dine foretrukne fastfood og slik med sundere alternativer. Prøv For eksempel plain yoghurt med frugt i stedet for is, bagte søde kartofler, pommes frites i stedet for regelmæssig frites og et lille stykke mørk chokolade i stedet for sødmælk chokolade bar. Især, nå for protein-rige eller høj-fiber fødevarer, der kan hjælpe til at dæmpe din appetit ved at gøre du føler dig fuld længere.

Start Med Små Ændringer

Du kan også få mere succes med vægttab, hvis du starter med små ændringer. For eksempel, hvis du brugte til at spise en stor skål med is til dessert, så prøv at spise en lille skål for et par dage, så en skål jordbær med bare en skefuld is, og derefter fjerne is og nyde frugt til dessert i stedet. Dette vil hjælpe med at give dig tid til at tilpasse sig og vænne sig til dine nye kostvaner. Gradvist, du kan finde din trang til is er forsvundet helt.

Hvis du forkæle dig selv i fastfood eller slik fra tid til anden, forsøger ikke at slå dig op over det. At give efter for dine cravings hver gang i et stykke tid, kan rent faktisk hjælpe dig med at holde styr ved at forhindre, at de følelser af afsavn, der kan føre til en abefest. Det vigtigste er at komme tilbage på sporet så hurtigt som muligt og at gøre det sunde valg det meste af tiden.

Om Forfatteren

Når de ikke tage sig af sine to små børn og madlavning i køkkenet, Karen er en freelance skribent af forskellige emner, herunder skønhed, helbred, moderskab, familieliv og børneopdragelse. Hendes skriver om ernæring og sund levevis har optrådt på de hjemmesider, Live Stærk, Tom ' s of Maine, der Arbejder Mor, SFGate og mange andre.

ADVERT

Mest populære