Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvor Længe Tror Vitaminer Sidste?

Som fødevarer og drikkevarer, vitaminer og kosttilskud har en holdbarhed, der i gennemsnit er omkring to år. Udløbsdatoen er angivet på vitaminer er beregnet til at give dig de nødvendige oplysninger til at sikre, at du bruger de produkter i tide og får den mængde af hvert vitamin, der er anført på etiketten. Spørg din læge, før at tage vitaminer for at være sikker på at de er rigtige for dig.

Udløbsdatoer Forklaret

Vitamin producenter behøver ikke godkendelse fra den AMERIKANSKE Food and Drug Administration til at markedsføre deres produkter, men FDA vil gribe ind, hvis et supplement anses for farligt i henhold til Colorado State University Extension. Vitamin producenterne er således ikke forpligtet til at give udløb information, men mange frivilligt stempel en udløbsdato på deres produkter.

Mindre Potent Efter Udløbsdatoen

Vitaminer miste deres styrke over tid, efterhånden som de bliver udsat for forskellige temperaturer, fugt niveauer og lys, noter Gil Stoewsand, et fakultet medlem af Food Science and Technology lab ved Cornell University. Det betyder, at den tættere til udløbsdatoen, det er, når du køber en flaske af vitaminer, jo mindre potent de kommer til at være, efter IDÉ Health and Fitness Association.

Udløbet Vitaminer og Sikkerhed

I de fleste tilfælde, idet en udløbne vitamin vil ikke forårsage nogen bivirkninger, og er udløbet kosttilskud er normalt ikke farligt. Med andre ord, er udløbet vitaminer er ikke giftige. Problemet er, hvis du er afhængig af et vitamin supplement, for at sikre, at du får en vis dosis for at hjælpe med at løse en medicinsk tilstand eller vitamin-mangel, en mindre potent vitamin er måske ikke giver dig nok. Hvis din vitaminer er udløbet, kan du tale med din læge om, hvorvidt du stadig kan bruge dem, eller skal købe en ny flaske.

Den Nederste Linje

Tal med din læge, før at tage vitaminer for at være sikker på, at du virkelig vil at drage fordel af dem. Hvis du får læge godkendelse, følg doseringsvejledningen præcis. For eksempel, skal du ikke blive fristet til at dobbelt-op på en vitamin efter den udløbsdato, der går for at være sikker på at du får nok. Dette kan medføre, at du indtager mere end du tror, du er, og alt for meget af visse vitaminer, såsom vitamin A, kan være skadelige. Efter den to-årige mark eller efter udløbsdatoen, der er stemplet på en flaske af vitaminer passerer, overveje at udskifte dine vitaminer. Tage udløbet vitaminer til din læge eller apotek for korrekt bortskaffelse må ikke smide dem i skraldespanden med dem eller skylle dem ud i toilettet. Skylle dem giver kosttilskud til potentielt udvaskes i vandforsyningen, og kaste dem i papirkurven, kan føre til utilsigtet forgiftning af børn og dyr, i henhold til U.S. Environmental Protection Agency.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

  • Melpomenem/iStock/Getty Images
ADVERT

Mest populære