Sund Kost >> Ernæring

L-Lysin Fakta

L-lysin, også kaldet lysin er en essentiel aminosyre, du får fra protein kilder. Det anses for "væsentlige", fordi din krop har brug for det, men kan ikke producere det på sin egen, så skal du få det fra fødevarer eller kosttilskud. Hvis du spiser kød, fisk, fjerkræ og mejeriprodukter, har du sikkert få masser af lysin i din kost, men veganere, der ikke spiser bønner kan være i risiko for en lysin-mangel, som kan forårsage mave-tarm-problemer, træthed, svimmelhed, blodskudte øjne eller reproduktive lidelser.

Funktioner

L-lysin, et positivt ladede aminosyrer, par med negativt ladede aminosyrer til at skabe brint obligationer, der hjælper din krop med at opretholde protein stabilitet, ifølge M. J. Betts og R. B. Russell, er bidragydere til bogen "Bioinformatik for Genetikere." Ligesom andre aminosyrer, L-lysin, som er vigtig for korrekt vækst og udvikling. Det hjælper dig også med at producere carnitin, en næringsstoffer, din krop har behov for at omdanne fedt til energi.

Behandling for Herpes

L-lysin kan gavne mennesker tilbøjelige til herpes simplex flare-ups, ifølge New York University Langone Medical Center. Efter 52 mennesker med en historie af herpes tog hver 3 g L-lysin eller placebo hver dag i 6 måneder, den behandling, som gruppen havde en signifikant lavere antal af flare-ups -- 2.4 færre-og langt mindre alvorlige flare-ups, end placebo-gruppen. Deltagerne tager L-lysin også oplevet en kortere varighed af flare-up perioder. I en anden undersøgelse, doser 1,25 gram dagligt af L-lysin var gavnlig for herpes behandling, men doser af 624 daglige mg.

Optagelsen Af Calcium

Dine knogler drage fordel af L-lysin, og det kan hjælpe med at forebygge knogleskørhed, ifølge University of Maryland Medical Center. L-lysin hjælper kroppen med at absorbere calcium du tage og reducerer mængden af calcium, du mister gennem urinen. Når det kombineres med aminosyren L-arginin, L-lysin, øger aktiviteten af knogle-bygning celler og fremmer produktionen af collagen, et protein vigtigt for sunde knogler, hud, muskler, sener og ledbånd.

Dosering og Fødevarer Kilder

Institut for Medicin rådgiver voksne til at få 51 mg L-lysin i hvert gram protein, de tager på. Fordi de voksne generelt spiser 45 til 55 gram protein dagligt, dette svarer til omkring 2,3 2,8 gram L-lysin en dag. Du kan få hele dit daglige behov fra en kop kogt kylling, som giver 3 g L-lysin eller en 6-ounce bagt torsk, filet, med næsten 4 gram L-lysin. En 3-ounce servering af oksekød pot stege indeholder 2 g L-lysin. Parmesan ost, æg, nødder og bønner giver dig også små mængder af denne aminosyre.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

Foto Credits

  • Stockbyte/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære