Sund Kost >> Kost

Lever på Lavt indhold af Kulhydrater

Skrevet af Anni Kamps; Opdateret juli 20, 2017

Vægttab kostvaner er en måde af liv for cirka 50 millioner Amerikanere hvert år, rapporter Colorado State University Extension. Lav-kulhydrat, eller lav-carb diæter, der er effektiv i at hjælpe enkeltpersoner med at tabe, men de kan ikke være for alle. Forstå det grundlæggende i en low-carb diæt giver dig mulighed for at beslutte, hvis kost er det rigtige for dig, og kan hjælpe med at sætte dig på vejen mod en vellykket vægttab.

Den typiske lav-carb diæt begrænser indtagelsen af kulhydrater til 50 til 150 gram per dag -- væsentligt mindre end 225 325 gram kulhydrat, der anbefales af 2010 Dietary Guidelines for Americans, der er baseret på en 2,000 kalorie diæt. Nogle kostvaner start ved at begrænse kulhydrater til, at færre end 20 gram per dag i de første to uger af kosten, og derefter gradvist tillade dig at spise mere kulhydrat pr dag. Low-carb diæter kan også sætte grænser for mængden af usunde mættede fedt i din kost, fremme du til at forbruge mere end 10 til 20 procent af dine daglige kalorier fra mættet fedt.

Kost

Naturlige kilder til kulhydrat omfatter korn, frugter, grøntsager, sukker, mælk, yoghurt og stivelsesholdige grøntsager, såsom majs, ærter og kartofler. I almindelighed, bør du begrænse alle disse fødevarer, når du er på en lav-kulhydrat kost, men nogle lav-carb diæter tillade dig at spise små mængder af de sunde kulhydrater, som hele frugter, bønner og fuldkorn, så længe du opholder dig i dit daglige kulhydrat ydelse. Nødder og frø indeholder normalt små mængder kulhydrat, men de kan ofte passer ind i en low-carb diæt, når der spises i moderate mængder. Low-carb diæter er generelt består af animalsk protein fødevarer, herunder kød, fisk, fjerkræ, ost og æg, sammen med ikke-stivelsesholdige grøntsager. Nogle producenter laver low-carb brød, protein barer og andre produkter, som du kan nyde uden at forbruge en stor mængde kulhydrat.

Fordele

Forskning viser, lav-kulhydrat kost er ofte lige så effektiv som traditionelle ubegrænset-kulhydrat diæter i at hjælpe folk med at tabe sig. En undersøgelse offentliggjort i juni 2004-udgaven af "The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism" fundet low-carb diæter til under 70 gram kulhydrat pr dag, og fedtfattige, ubegrænset-kulhydrat diæter, der både resulterede i et gennemsnitligt vægttab på 15 kilo i undersøgelsens deltagere over en 10-ugers periode. Forskerne en hypotese, at høje mængder af protein og fedt i lav-carb diæter kan hjælpe med at undertrykke appetit, og dermed fremme vægttab. Undersøgelsen viste også, lav-kulhydrat kost kan hjælpe med at forbedre dit kolesteroltal, triglycerid og fasting blod insulin niveauer. Meget-meget lav-kulhydrat kost -- under 50 gram kulhydrat per dag -- kan give yderligere fordele ved at forårsage din krop til at tabe mere fedt og fastholde mere muskelmasse i forhold til ubegrænset-kulhydrat kost, ifølge en artikel i November 2002-udgaven af "The Cleveland Clinic Journal of Medicine."

Risici

Lav-kulhydrat kost, kan hjælpe dig med at tabe vægt, men de kommer ikke uden risici. Pludselig begrænse kulhydrater kan forårsage midlertidig træthed, hovedpine og dizzy besværgelser. Derudover low-carb diæter er ofte lav, i fiber-det er en form for kulhydrat, der hjælper med at regulere fordøjelsen og blodsukker-så du kan opleve forstoppelse, diarré og kvalme. Forbruge friske grøntsager og moderate mængder af sunde, hele korn kulhydrater kan hjælpe med at mindske disse symptomer. Nogle læger mener, at lav-carb diæter, som har fokus på animalsk protein kan øge din risiko for hjertesygdomme og visse former for kræft. På grund af manglende beviser, men de langsigtede effekter af lav-carb diæter, forbliver uklart.

Om Forfatteren

Anni Kamps er registreret og har licens diætist med en master of science grad i ernæring fra Case Western Reserve University. Hun rådgiver klienter om en bred vifte af ernæringsrelaterede emner, herunder vægttab, hjerte-kar-sundhed, sport ernæring og håndtering af diabetes.

Foto Credits

  • tri-farvet fusilli pasta billede af David Smith fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære