Sund Kost >> Andre

Lille-Kendte Lakrids Fakta

Oversigt

De fleste mennesker vil tænke på lakrids som en sød, sej behandling, der er sort eller rød. Men i slik, lakrids aroma -- som kommer fra den søde roden af lakrids plante, Glycyrrhiza glabra -- benyttes kun i sort lakrids. Lakrids pulver bruges også i tobak, te og naturlægemidler kosttilskud. Dens glycyrrhizinsyre og ammoniumsalt heraf syre og glycyrrhizin salt arbejde sammen for at gøre planten rod sød. Desværre, glycyrrhizin er giftig, hvis over-forbruges. Når det er fjernet, lakrids produkter siges at være deglycerized lakrids, eller DGL. Lakridsrod smag-alikes, såsom anis olie (Pimpinella anisum L.), normalt lægges til DGL for at forbedre smagen. Både lakrids og DGL anvendes til behandling af sundhedsmæssige problemer såsom mavesår og sår struber. Et moderat forbrug af produkter, der indeholder ren lakrids er okay, medmindre du er gravid, eller har en tilstand, der glycyrrhizin forværrer, såsom højt blodtryk.

Billeder.com/AbleStock.com/Getty Images

Lakrids Typer

Glycyrrhiza glabra kaldes "dyrkede lakrids" af den AMERIKANSKE Department of Agriculture, i modsætning til sin wilder pårørende Amerikanske lakrids (Glycyrrhiza lepidota Pursh) og Kinesisk lakrids (Glycyrrhiza echinata L.). Også, ikke at forveksle det med planter af slægten Ligusticum-også kendt som lakrids-rod eller Osha -- der er anvendt i naturmedicin medicin.

Mange lakrids slik, herunder frugt smag, indeholder ingen G. glabra eller anis. De er opkaldt lakrids kun på grund af den gummiagtige konsistens og former, de deler med black lakrids. Sammen med reb og twist-style pinde, sorter af sort lakrids konfekt omfatter vingummitoppe og lille, slik overtrukket med flasker, så farverige, som de ser som konfetti. I Usa, producenter ofte erstatte anis for lakrids i cookies og slik.

Creatas Images/Creatas/Getty Images

Indeholder Lakrids, der Har Fat i Det?

Lakrids slik indeholder minimale mængder af fedt. Dog, en sort lakrids twist svarer til omkring 37 kalorier. Spise en masse af dem, og de simple kulhydrater i slik kan tilføje op til flere kalorier, end din krop kan bruge og vil konvertere til fedt. Dette er ikke tilfældet for urtete og grøn te indeholder lakrids, der er fedt-fri og indeholder næsten ingen kalorier. Men en overdosis af glycyrrhizin fra slik, te, tobak eller kosttilskud kan forårsage vægtøgning på grund af væskeophobning tilsluttet natrium ubalance og problemer med forhøjet blodtryk.

Hemera Teknologier/Fotos.com/Getty Images

Kan Licorice Te Holde Dig Vågen?

Mens en lakrids grøn te kan hjælpe med at varme dig op, på grund af dens koffein indhold, naturlægemidler lakrids te er mere tilbøjelige til at gøre dig søvnig. Ifølge en koreansk undersøgelse, lakrids ekstrakt, der binder sig til kroppens GABA(A) og 5-HT(2C) - receptor-molekyler, der hjælper med at regulere søvn. Forskerne konkluderede, at lakrids ekstrakt "kan være effektiv til behandling af søvnløshed.

Jupiterimages/Polka Dot/Getty Images

Indeholder Lakrids, Der Har Natrium?

Lakridsrod indeholder natrium bundet i et stof kaldet carbenoxolon natrium, som hjælper med at minimere mave syre og lindrer sår. Men, lakridsrod produkter, herunder carbenoxolon, kan forårsage mineralocorticoid hypertension, hvis for meget glycyrrhizin er forbrugt. Denne tilstand forårsager væskeophobning, åndenød under aktivitet, lavt blodets indhold af kalium og forhøjet blodtryk.

Thomas Northcut/Photodisc/Getty Images

Kan Lakrids Kapsler Lysne Huden?

Naturlægemidler virksomheder hævder, at lakrids kapsler er nyttige for forhold, såsom fordøjelsesbesvær, præmenstruelle ubehag, overgangsalder, træthed, respiratorisk støtte og reduktion af ømhed, smerter og feber. I modsætning til huden cremer, der indeholder lakrids-derivater anvendes til lettelse alder pletter og andre ujævn hud farve. I 2003, Israelske forskere rapporterede, at lakrids derivater glabrene og isoliquiritigenin er succesfulde i at minimere disse problemer, og at hæmme pigmentering.

Photodisc/Photodisc/Getty Images

Ikke Lakrids, Te Er Kulhydrater?

Lakrids bruges i sødning nogle naturlægemidler og koffeinholdige grøn te. Roden indeholder stivelse og sukkerarter, såsom saccharose. Men disse kulhydrater er i så små mængder, at de ikke tilføjer kalorier til lakrids te. Det er combo af glycyrrhizinsyre og ammoniumsalt heraf syre og glycyrrhizin at forsøde lakrids te ved en intensitet på 50 til 150 gange sødere end sucrose. Lakridsrod er nævnt som en ikke-nærende sødestof, fordi det tilføjer ingen kalorier til fødevarer og drikkevarer. Hertil kommer, at de fleste teer-uanset om naturlægemidler eller koffeinholdige -- ikke indeholder markante mængder af kulhydrater eller kalorier, medmindre sukker eller anden kalorie sødemiddel er tilføjet.

Hemera Teknologier/PhotoObjects.net/Getty Images

Gør Sort Lakrids Undertrykke Sult?

Uanset om eller ikke lakrids undertrykker sult er noget for den enkelte forbruger at afgøre, fordi endelige forskning er ikke tilgængelig. Men lakrids te ofte kaldes en appetit suppressant. Måske er det på grund af væske i te og den naturlige, ikke-ernæringsmæssige sødning af lakrids. De seneste undersøgelser om de negative konsekvenser af ikke-nærende sødestoffer på appetit har fokuseret på kunstige sødestoffer. Denne forskning har ført til noget resultat.

Jack Hollingsworth/Photodisc/Getty Images

Kan Du Få Deglycerized Lakrids i Flydende Form?

Selv om du kan få deglycerized lakrids, eller DGL, som en væske, er det normalt kombineret med andre ingredienser. Kapsler af ren DGL pulver er nemmere at finde. Naturopatisk læger nogle gange forberede flydende ekstrakter, der indeholder DGL for patienterne. Men når de forsøger at løse et medicinsk problem med nogen ny medicin, skal du huske at indhente en udtalelse fra en autoriseret læge.

George Doyle/Stockbyte/Getty Images

Hvor Meget Lakrids Te at Drikke på en Dag?

Når det kommer til at drikke te, der indeholder ren lakrids, der er masser af forbehold. Nummer et, må du ikke røre nogen lakrids produkt, hvis du er gravid eller har en af de følgende betingelser: hjertesygdomme, højt blodtryk, hypokaliæmi (lavt kaliumindhold), nyresygdom eller en hormonel lidelse. For folk, der ikke er udsat for disse bekymringer, er spørgsmålet om, hvor mange kopper enten almindelig lakrids eller DGL te at drikke en dag tilbage fuzzy. Men, autoriseret diætist Monica Reinagel af Ernæring Diva hjemmeside siger ikke at drikke det dagligt på grund af mulige bivirkninger. Også, University of Maryland Medical Center siger ikke at give lakrids te til børn, for mere end én dag, uden at tale med en børnelæge.

Thinkstock/Comstock/Getty Images

Gør Lakridsrod Øge Blodsukkeret?

Medicinske kilder varierer afhængigt af, om lakridsrod rejser blodsukker. University of Maryland Medical Center bemærker, at det kan interagere med insulin eller medicin for diabetes, hvilket medfører et skift i blodsukkeret. Derfor råder folk, der har diabetes, for at undgå lakrids. Men, 2012 rapport fra den tyske Max-Planck-Lab annonceret opdagelsen, i dyreforsøg, af lakrids stoffer, som kaldes amorfrutins at reducere blodsukker.

Hemera Teknologier/AbleStock.com/Getty Images

Gør Lakridsrod Kosttilskud Hjælpe Dig Med At Tabe Vægt?

Lakridsrod kosttilskud viser løfte for at "mindske kropsfedt," ifølge University of Maryland Medical Center. Det rapporterer på en to-måneders undersøgelse, hvor 15 mennesker, der forbruges 3.5 gram lakrids dagligt. Selv om de tabte fedt, de har fået vand vægt. Universitetet konstaterer, positive resultater for fedt tab, i to andre undersøgelser, der involverer menneskelige deltagere, men tilføjer, at lang tids brug af lakrids som et slankemiddel kan være risikabelt.

BananaStock/BananaStock/Getty Images

Hvor Lang tid tager lakridsrod Te Ophold i Systemet?

Spørgsmålet om, hvor længe lakridsrod dvæler i kroppen, er endnu at blive besvaret af forskning. Men den AMERIKANSKE Food and Drug Administration bemærker, at der i forhold til kalium mangler, der er forårsaget af indtagelse af for meget lakrids, kalium niveauer, der normalt vende tilbage til normal hurtigt, når forbruget ender. Symptomer på en overdosering omfatter træthed og uregelmæssig hjerterytme.

Digital Vision./Digital Vision/Getty Images

Kan Lakridsrod Hjælpe Med At Tabe Mave Fedt?

Selv om vægttab citerede undersøgelser af University of Maryland Medical Center viser, at lakrids kan hjælpe forbrænde fedt, det er ikke en tryllestav, der tager sigte på maven fedt. At skære ned på kalorier og øge motion er den gamle standarder, der stadig arbejder for at slanke krop generelt. Plus, væskeophobning forårsaget af at spise, drikke eller anden måde dosering op på for meget lakrids kan føre til oppustethed, der er forårsaget af en kalium-natrium-ubalance.

Om Forfatteren

Alicia Rudnicki Bibliotek Mix hjemmeside blander bog buzz for alle aldre. En gartner, skriver hun til California ' s Blomster ved Havet børnehave. Hun har en Bachelor i journalistik fra UC Berkeley, en Master of Arts i undervisningen fra CU Denver, og har undervist K-12.

ADVERT

Mest populære