Sund Kost >> Sunde Måltider

Liste over Grøntsager, Der Er Genetisk Modificerede,

Skrevet af Becky Bell, MS, RD; Opdateret December 27, 2018

Genetisk modificerede grøntsager er blevet manipuleret til at besidde kvaliteter, som ikke naturligt er til stede i fødevaren. Forskere er i stand til at tage de gener fra en plante eller et dyr, og sæt dem ind i DNA af en anden, hvilket gør den modificerede organisme vokse hurtigere og større, eller for at være mere modstandsdygtige over for sygdom. FDA har vurderet, genetisk modificerede fødevarer, pengeskab, men de er fortsat kontroversiel. Hvis du ønsker at undgå genetisk modificerede fødevarer i din kost, pas på disse ofte modificeret grøntsager.

Sojabønner

Sojabønner er den mest almindelige, der er genetisk modificeret grøntsager i Usa. Ifølge Center for Fødevarer Sikkerhed, 91 procent af de sojabønner, der er genetisk modificeret. Sojabønner er bestemt ikke den mest populære grøntsag på en Amerikansk middag plade, men du kan være tidskrævende mere soja end du tror. Soja er en fælles ingrediens i forarbejdede fødevarer, for eksempel. Læs ingredienslisten for at tjekke for soja, før du køber en emballerede fødevarer.

Majs

Majs er den største afgrøde, der dyrkes i Usa, og ifølge Center for Food Safety, op til 85 procent af det AMERIKANSKE-dyrket majs er genetisk modificeret. Som sojabønner, majs er en udbredt ingrediens i forarbejdede fødevarer og kan dukke op i produkter såsom majsstivelse, majsmel, majs måltid eller majs sirup.

Kartofler

Meget få friske frugter og grøntsager i din lokale købmand er genetisk modificeret. Kartofler er en af de gensplejsede grøntsager tilgængelig i Usa, men kun en lille procentdel af kartofler til salg til forbrugerne er blevet ændret. Ifølge Sundt Barn Sund Verden, Russet Burbank er den eneste, der er genetisk modificeret kartoffel række på købmand hylderne.

Andre Grøntsager

Andre genetisk modificerede grøntsager, der er blevet godkendt til salg i USA er tomater, radicchio, zucchini og gul squash. De fleste friske frugter og grøntsager på markedet, er ikke gensplejset. Fødevareproducenter er ikke forpligtet til at rapportere på etiketten, hvis en fødevare er blevet genetisk modificerede, men nogle fremstiller frivilligt label produkter GMO-for ikke-genetisk modificerede organisme. Du kan også undgå modificerede fødevarer ved at købe økologiske fødevarer.

Om Forfatteren

Becky Bell er en registreret diætist med erfaring inden for diabetes, kronisk nyresygdom og ernæring generelt. Bell har en Bachelor of Science i ernæring fra Olivet Nazarene Universitet og har en Master of Science i human ernæring fra University of Alabama.

ADVERT

Mest populære