Sund Kost >> Ernæring

Liste af Slow-Burning Kulhydrater

Skrevet af Ler McNight ; Opdateret December 27, 2018

Slow-burning kulhydrater kan hjælpe med at stabilisere dit blodsukker og fremme en sund kropsvægt. Nøglen til at identificere slow-burning kulhydrater er temmelig simpel: Vælg kulhydrater, som ikke er behandlet meget, og at der er højere i fiber. Ved at bruge det glykæmiske indeks, eller GI, kan du få et bedre indtryk af den hastighed, hvormed en given kulhydrat vil blive fordøjet.

Langsomme Kulhydrater Beat Ingen Kulhydrater

Low-carb diæter er blevet meget populære over det sidste årti, på grund af den tro, at de fremmer vægttab. Men ifølge ernæring og fitness-ekspert Dr. Len Lopez, skrive på CBN.com indtagelse af slow-burning kulhydrater er en bedre måde at tabe sig. Slow-burning kulhydrater er dem, der ikke forårsager blodsukker til spike, de er vurderet lavt til moderat på GI-skala. Ifølge Dr. Lopez, hvis du holder dig til en slow-burning-carb diæt, vil du være i stand til at opretholde en sund vægt bedre, fordi stabilt blodsukker kan hjælpe med at holde din krop i en fedt-brænding tilstand hele dagen.

GI-Værdier

For at finde ud af, om et kulhydrat er slow-burning, kan du måle sin værdi på det glykæmiske indeks. GI priser mad af, hvor hurtigt det får blodsukkeret til at stige efter at være blevet forbrugt. Kulhydrater, som er mere behandles som regel har et højere GI-værdi, der henviser til, at carbs, der er blevet behandlet mindre har normalt en lavere værdi. En GI-værdi på under 55 betragtes som lav, 56 til 69 er medium, og 70 eller derover anses for høj.

Slow-Burning Kulhydrater

Ifølge American Diabetes Association, eksempler på fødevarer med lavt GI-værdier-under 55 -- omfatter de fleste frugter og nonstarchy grøntsager, søde kartofler, byg, valset eller i stål -, skære havre, havreklid, 100-procent sten, jorden, hele hvede eller pumpernickel-brød og pasta. Eksempler på fødevarer, der har en medium GI værdi -- 56-69 -- der er stadig betragtes som slow-burning, omfatter hele hvede, hurtig havre, brune ris, vilde ris og couscous. Fødevarer, der har et højt GI-værdi -- 70 eller over -- bør undgås. De omfatter hvidt brød, corn flakes, instant havregrød, kort-langkornet hvid ris, makaroni og ost, saltine kiks, saltstænger, ris, kager og popcorn.

En Enklere Tilgang

Ifølge WebMD, de fleste, men ikke alle fødevarer, der har et lavere GI værdi tendens til at være sundere og mindre forarbejdede. Harvard-forsker Dariush Mozaffarian, M. D., der er angivet på hjemmesiden, bemærkes, at en anden metode til nemt at identificere lav-GI fødevarer er at se på forholdet mellem kulhydrater til fiber, per portion. Ifølge Dr. Mozaffarian, et forhold på 5 til 1, eller mindre, er ideel. For eksempel, selv om en apple har 19 gram sukker, det indeholder også 4.4 gram kostfibre, for et forhold på lige over 4 til 1. Så i stedet for at undersøge makronæringsstoffer sammensætning, er du bedre tjent med blot at vælge en sund hele fødevarer, såsom frugt, grøntsager og uforarbejdede fuldkorn.

Om Forfatteren

Ler McNight er i øjeblikket en ernærings-forfatter med Demand Media Studios.

ADVERT

Mest populære