Sund Kost >> Sunde Måltider

Listen over Potentielt Farlige Fødevarer

Skrevet af Rebecca Slayton; Opdateret December 27, 2018

Ifølge den AMERIKANSKE Food and Drug Administration, bør du omhyggeligt kontrollere temperaturen af potentielt farlige fødevarer, fordi de kan støtte væksten af infektionssygdomme eller giftige mikroorganismer. Bakterier vokser bedst mellem 41 grader Fahrenheit og 140 grader Fahrenheit, er kendt som den temperatur farezonen. Potentielt farlige fødevarer, skal holdes ude af det farlige område, eller de skal være i det for så kort tid som muligt for at forhindre vækst af skadelige bakterier.

Kød

Farlige bakterier, der kan vokse i kød-herunder bacon, fjerkræ, oksekød, fisk, svinekød og forarbejdet kød -- når kødet ikke er helt kogte. Disse bakterier kan gøre dig syg eller endda dræbe dig. Ofte overses som en kilde til potentiel fare er fødevarer, der er fremstillet med kød. Disse kræver ekstra forsigtighed ved håndtering og madlavning, og de omfatter sovs, kød, gryderetter, supper, gryderetter og marinader.

Æg

Rå æg kan indeholde Salmonella enteritidis, og selv når æggene er let kogt, du er i risiko for infektion. Undgå at spise rå cookie eller kage dejen, hvis de indeholder æg. Hvis du er smittet med Salmonella enteritidis, symptomer kan opstå inden for 12 til 72 timer, og de omfatter feber, mavekramper og diarré.

Mejeri

Mejeri produkter, der har potentiale til at vokse bakterier, når temperaturen af de produkter, der når frem til 41 grader Fahrenheit til 140 grader Fahrenheit. Hold smør, ost, mælk, fløde, is, flødeskum toppings, creme fraiche og noget fløde-baserede sovse køligere end 41 grader Fahrenheit.

Varmebehandlede Fødevarer

Varmebehandlet vegetabilske fødevarer indeholder ingen animalske produkter. Alle varmebehandlet vegetabilske fødevarer er nødt til at være opvarmet til 135 grader Fahrenheit og holdes på denne temperatur, indtil der tjente til at forhindre vækst af bakterier. Fælles varmebehandlet vegetabilske fødevarer omfatter soja-baserede produkter som tofu; løg, der har været kogt og rehydreret; kartofler enten bagt eller kogt; og kogt ris og pasta.

Frugt og Grøntsager

Meloner var forbundet med 25 udbrud af fødevarebårne infektioner fra 1973 til 2003, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Nogle gange meloner er dyrket i lande, der ikke har de samme sundheds-metoder som dem, der blev fulgt på i Usa. For at nedsætte din risiko for levnedsmiddelbåren sygdom, FDA anbefaler, at du undgå at købe meloner med pletter; at du vasker dine hænder med sæbe før håndtering af meloner, og at du skal skrubbe og vaske dine meloner, før opskæring og forbruge dem. Grøntsager, herunder rå spirer og bønner, kræver fugtige og varme forhold til at spire og vokse. Disse betingelser er også ideelt for vækst af bakterier, herunder Listeria, Salmonella og E. coli. Undgå rå rosenkål, hvis du ikke er sikker på, om de har været vasket. Gravide kvinder, børn, ældre og personer med svækket immunforsvar bør undgå indtagelse af rå spirer.

Olie Blandinger

Olie blandinger, herunder hvidløg i olie, er ofte overset som potentielt farlige fødevarer. Disse olie blandinger, kan indeholde bakterien Clostridium botulinum, hvis den ikke behandles for at forhindre vækst af bakterier. De skal opbevares i køleskab og bruges inden for to til tre dage. Hvis ingredienserne omfatter salt eller syre, så produktet er blevet bevaret, hvilket reducerer din risiko for infektion.

Om Forfatteren

Rebecca Slayton er en Registreret Diætist og har arbejdet i ernæring området siden 2006. Slayton modtaget 2005 Betty Feezor Tildeling af Stipendium for sine studier. Hun har en Master of Science i fødevarer og ernæring fra East Carolina University.

ADVERT

Mest populære