Sund Kost >> Ernæring

Liste over Fødevarer, Fytokemiske

Skrevet af Rebecca Slayton; Opdateret December 27, 2018

Når det kommer til at spise sundt, du er sikkert allerede klar over fordelene ved vitaminer og mineraler. Forskere har opdaget en anden sunde næringsstoffer i den mad, du spiser, kaldet fytokemikalier. Fytokemikalier er kemikalier, der produceres af planter, der er gavnlige egenskaber. Planter producerer fytokemikalier til at beskytte sig selv, men når der spises kan også beskytte folk. Frugt, grøntsager, fuldkorn, bælgfrugter og nødder indeholder fytokemikalier.

Tomater

En af de mere almindelige fytokemikalier er lycopen, der tilhører familien af karotenoider. Lycopen er ansvarlig for tomater " rød farve. Lycopen fungerer som en antioxidant i kroppen, for at beskytte dig mod skader. Lycopen kan beskytte mod kræft, især prostata-kræft, hjertesygdom hos diabetikere, betændelse, infektioner, åreforkalkning og toksiner. Rå tomater er højt lycopen, men lycopen indhold øges, når de er kogt. Grapefrugt, vandmelon og rød appelsiner er også gode kilder til lycopen.

Korsblomstrede Grøntsager

Isothiocyanates, en gruppe af fytokemikalier, give korsblomstrede grøntsager til deres smag. Korsblomstrede grøntsager, der indeholder isothiocyanates er broccoli, blomkål, collards, grønkål, roer, kål, rosenkål, brøndkarse og kål. Isothiocyanates har en af de stærkeste anti-kræft egenskaber blandt fytokemikalier. Dette fytokemiske beskytter dig mod kræft ved at neutralisere kræftfremkaldende stoffer og reducere deres skadelige virkning.

Frugt, Te, Vin og Sojabønner

Frugt, te, vin og sojabønner indeholder fytokemikalier fra flavonoider gruppe. Flavonoider er ansvarlig for at give frugt deres farve. Disse fytokemikalier fungere som en antioxidant i kroppen, der beskytter cellerne mod skader. Andre forebyggende sundhedsmæssige egenskaber knyttet til flavonoider omfatter allergi reduktion, lavere risiko for kræft, mindre inflammation og anti-virale egenskaber. De flavonoider, der findes i te kan hjælpe med at sænke blodets kolesterol og triglycerider. Soja flavonoider kan sænke kolesteroltallet, men de er også vant til at lette symptomer relateret til overgangsalderen.

Rød, Blå og Lilla Frugter og Grøntsager

Den fytokemiske anthocyaniner give røde, blå og lilla frugter og grøntsager deres farve. Kirsebær, acai, blåbær, lilla majs, blåbær, solbær og røde druer har det højeste indhold af anthocyaniner. Mens anthocyaniner gøre fungere som en antioxidant, de er mere kendt for deres beskyttelse mod åreforkalkning, hvilket hæmmer tumorvækst og deres rolle som en anti-inflammatorisk.

Om Forfatteren

Rebecca Slayton er en Registreret Diætist og har arbejdet i ernæring området siden 2006. Slayton modtaget 2005 Betty Feezor Tildeling af Stipendium for sine studier. Hun har en Master of Science i fødevarer og ernæring fra East Carolina University.

ADVERT

Mest populære