Sund Kost >> Ernæring

Liste af Høj Kvalitet, Kulhydrater

Skrevet af Jill Corleone, RDN, LD; Opdateret: December 02, 2018

Som fedt og protein, kulhydrater er en vigtig del af din kost. Som kroppens foretrukne energikilde, de fleste af de kalorier i din kost bør komme fra kulhydrater. Men når det kommer til carb valg, kvalitet spørgsmål. Høj kvalitet, kulhydrater gøre mere end blot at øge din energi, også giver de næringsstoffer, der hjælper dig med at opretholde en sund vægt og forbedre din sundhed.

Fuldkorn

Når du søger for at forbedre kvaliteten af kulhydrater i din kost, du ikke lede længere end fuldkorn. Fuldkorn er naturligt rig på vitaminer, mineraler, antioxidanter, fibre og sunde fedtstoffer. At bytte din raffineret korn fødevarer, såsom hvidt brød og sukkerholdige morgenmadsprodukter med fuldkorn kan nedsætte risikoen for hjertesygdomme og diabetes. Hele korn fødevarer omfatte havregryn, quinoa, vilde ris, hele hvede brød, hele korn pasta og popcorn.

Frugter

Lav i kalorier og fyldt med sygdom-bekæmpelse af næringsstoffer, frugter er også af høj kvalitet, kulhydrater. Spise en regnbue af frugt for at maksimere dit indtag af næringsstoffer. Godt valg omfatter blåbær, brombær, æbler, bananer, pærer, ananas og kirsebær.

Bønner

Bønner er så næringsrige, at de betragtes som en grøntsag, og et protein. Som en høj kvalitet carb, bønner er en god kilde til fiber, zink, folat, jern og, selvfølgelig, protein. Herunder flere bønner i din kost kan hjælpe dig med bedre at styre blodsukker, lavere kolesterol og triglycerid-niveauer og forbedre blodtryk. Tilsæt bønner, som kikærter, kidneybønner eller sorte bønner, at din salat, ris eller suppe.

Grøntsager

Som frugt, grøntsager er også et næringsstof-rige, lavt kalorieindhold, højt kvalitet carb. At spise grøntsager hjælper dig med at opfylde din A-vitamin, C-vitamin, kalium og folat behov. Grøntsager er også en god kilde til fiber. Fyld din kost med disse høj kvalitets kulhydrater kan sænke din risiko for hjertesygdomme, visse kræft, fedme og type 2 diabetes.

Mælk

Kan du ikke tænke på mælk som en kilde til kulhydrater, men 1 kop mælk, har næsten lige så mange kulhydrater som en del af hele hvede brød. Mælk betragtes som en høj kvalitet carb grund af sin knogle-bygning næringsstoffer calcium og vitamin D. Det er også en god kilde til protein. For et godt helbred, sørg for, at den mælk i din kost har et lavt fedtindhold eller fedtfrie.

Om Forfatteren

Jill Corleone er en registreret diætist og sundhed coach, som har været at skrive og holde foredrag om kost og sundhed i mere end 15 år. Hendes arbejde har været omtalt på Huffington Post, Diabetes Self-Management og i bogen "Noninvasive Mekanisk Ventilation," redigeret af John R. Bach, M. D. Corleone har en Bachelor of Science i ernæring.

ADVERT

Mest populære