Sund Kost >> Ernæring

Liste af Høj-Fiber Korn

Skrevet af Maia Appleby; Opdateret: November 19, 2018

En rigelig mængde af fiber i din kost kan sænke dit kolesterol, og beskytte dig mod hjertesygdomme. Det hjælper også med diabetikere at kontrollere deres blodsukker-niveau, og det forhindrer forstoppelse, hæmorider og en bred vifte af problemer med fordøjelsen. Fiber er lav på kalorier og hjælper dig til at føle sig bedre efter et måltid, der forhindrer dig i trangen højt kalorieindhold fødevarer, der kan gøre dig tage på i vægt. Morgenmadsprodukter tilbyder en høj-fiber morgen måltid, der kan sikre, at du får nok af dette næringsstof hver dag. Academy of Nutrition and Dietetics anbefaler, at mænd får 38 gram fibre om dagen, mens kvinder får 25 gram.

Rosin Klid

Rosin klid korn er naturligvis høj i fiber, hvilket giver dig 8 gram fiber pr kop, afhængigt af den overflod af rosiner i det mærke du køber. En kop bran flakes indeholder omkring 5,5 gram fiber, mens andre rosiner har et gram fiber pr ounce. En højere koncentration af rosiner giver dig mere fiber. Hver gram rosiner giver op til 10% af din daglige anbefalede indtag for kalium, fosfor, magnesium, calcium og jern.

Havregryn

Havregryn, som indeholder 4 gram fibre pr kop, er lavet af havre korn. Efter høst, skroget er fjernet fra korn og havre, der er behandlet i én af to måder. Nogle er jorden til at producere stål -, skære havre, mens andre er rullet ind i fladskærms flager for en hurtig madlavning havregryn. Havregryn er også en god kilde til flere næringsstoffer, herunder vitamin B-6, som indeholder .68 mg, mere end halvdelen af det anbefalede daglige indtag.

Granola

Hvede og havre, der er høj i fiber. Granola, som USDA lister, som giver 11 gram fiber pr kop, generelt indeholder havregryn, hvedekim og en kombination af solsikkekerner, mandler, honning eller brun sukker og rapsolie eller anden sund olie. Du kan spise det som et korn eller lave en morgenmad parfait hjælp granola, yoghurt og frugt. Du kan endda blande granola i en smoothie for at give din drik en tykkere konsistens og et højere fiberindhold.

Byg

Byg er ofte brugt i supper, men at spise en skål af det, tilføjer 6 gram fiber til dit måltid. Byg er også høj i zink, et mineral, der hjælper din krop med at opbygge og reparere celle væv, fremskynde heling efter en skade. Ifølge Kurt Nolte, en landbrugs-agent på Yuma County Cooperative Extension, fordi byg indeholder hele 8 aminosyrer, der er i stand til at holde dit blodsukker reguleret for længere perioder end hvede, der har en lignende glykæmisk indeks.

Tips

At finde et korn høj i fiber, se for hele korn produkter. Korn med den højeste fiber indhold er som regel lavet af hvede eller havre, klid, mens korn lavet af majs eller ris indeholder mindre fiber. Hele korn korn uden overdreven sukker, konserveringsmidler, farvestoffer og smagsstoffer vil normalt give dig flere fibre og næringsstoffer end stærkt forarbejdede korn. Føje frugter til din korn til yderligere at øge sin fiber indhold.

Ofte, der serverer størrelser, der er anført på en kasse, ikke repræsenterer det beløb, du vil spise. USDA Nutrient Database indeholder en servering af bran flakes som 3/4 cup, men de fleste mennesker vil sætte mere end det i en skål. Overveje det beløb, du vil spise, når man læser etiketter på fødevarer.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

ADVERT

Mest populære