Sund Kost >> Kost

Liste af Hjerte-Sunde Vine

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret November 27, 2018

Mens overdreven indtagelse af alkohol kan have negative virkninger på dit helbred, moderat forbrug af vin er forbundet med en reduceret risiko for hjerte-kar-sygdom. Vin indeholder hjerte-sunde antioxidant forbindelser kendt som resveratrol og procyanidin. Rødvin er særligt rige på disse stoffer, så mere end hvid eller rose. Når det kommer til indhold, selvom nogle røde sorter indeholder mere cardioprotective forbindelser end andre.

Pinot Noirs

Pinot noir er en medium fyldig rødvin, lavet af blå druer. Ifølge en februar 1998 "Cornell Krønike" artikel, Leroy Creasy, Ph. D., professor på Institut for Havebrugsproduktion ved Cornell University havde for nylig analyseret 100 vine til at bestemme, hvilke udvalg, der havde den største resveratrol indhold. Han fandt, at pinot noir er i besiddelse af de rigeste resveratrol indhold langt. Af pinot sorter, dem, der dyrkes i køligere klimaer som New York havde højere resveratrol niveauer end dem, der dyrkes i varmere klienter såsom Californien.

Madirans, Merlots og Cabernets

Cabernets og Madirans er vine fremstillet af røde druer, mens Merlots er lavet af mørk-blå druer. Disse røde vine, der indeholder høje niveauer af procyanidiner antioxidant forbindelser, efter et 2012 Prevention.com artiklen. Forskere i Spanien undersøgt effekten af procyanidiner om hjertesygdomme risikofaktorer. Deres dyr undersøgelse, der blev offentliggjort i Marts 2005-udgaven af "FASEB Journal" viste, at procyanidiner reduceret triglycerider og LDL, som er en dårlig form for kolesterol.

Franske og italienske Rødvine

Britiske forskere har undersøgt procyanidin indhold og vasoaktive egenskaber ved rødvin. Vasoaktive stoffer snøre eller udvide blodkarrene, hvilket kan have indflydelse på blodtryk og puls. Forskerne identificerede stoffer procyanidin som den vigtigste vasoaktive stof i rødvin. Deres studie, offentliggjort i November 2006-udgaven af tidsskriftet "Natur", fast besluttet på, at vine, der er produceret i det sydvestlige Frankrig og Sardinien, Italien, havde den højeste beløb af denne cardioprotective sammensatte versus røde vine, der er dyrket i andre dele af verden.

Overvejelser

Efter at Yale-New Haven hospital hjemmeside, forskerne mener, at der er tre metoder, som rødvin beskytter dit hjerte: at øge HDL eller gode kolesterol, sænke dårlige LDL kolesterol og reducere blodets evne til at størkne. Husk, at du behøver ikke at drikke vin til at beskytte dit hjerte. Du kan få antioxidanter fra at spise en kost rig på en bred vifte af frugt og grøntsager. Hertil kommer, at regelmæssig fysisk aktivitet sænker kolesterol og beskytter dit hjerte så godt.

Om Forfatteren

Janet Renee er en klinisk diætist med en særlig interesse i vægt forvaltning, sports ernæring, medicinsk ernæring terapi og kost tendenser. Hun fik sin Master of Science i ernæring fra University of Chicago og har bidraget til, at sundhed og wellness-magasiner, herunder Forebyggelse, Selvstændig, Form og Madlavning Lys.

ADVERT

Mest populære