Sund Kost >> Sunde Måltider

Liste over Fødevarer for Sulfit Følsomhed

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret: 06 December, 2018

Sulfitter bevare smagen af fødevarer, forhindre bakterier i vækst og reducere fordærv. De er også brugt til at bevare medicin og øge holdbarheden. Mens Food and Drug Administration finder sulfitter sikker, nogle mennesker er følsomme over for disse konserveringsmidler. Du kan opleve, nældefeber, rødmen, nasal overbelastning, hvæsen og astma symptomer, hvis du har en sulfit intolerance. Den bedste måde at håndtere sulfit følsomhed er at begrænse din eksponering. Find ud af, hvilke fødevarer, der er sikre, og hvilke af dem til at styre uden om, og du vil finde det nemt at håndtere dit problem.

Frugt og Grøntsager

Når det kommer til frugter og grøntsager, nå for fersk og frosset sorter, der er naturligt fri af sulfitter. Frugt og grøntsager, der kræver, at bevare en tendens til at have sulfitter. Dette omfatter tørret sorter, forarbejdede frugter som maraschino kirsebær, tomatpuré og puré og frosne juice, bortset fra orange juice. Derudover, frosne skiver æbler og svampe ofte har sulfitter som konserveringsmidler. Friske druer indeholder en naturlig form af svovl, men mange mennesker, der lider med sulfit følsomhed kan nyde friske druer, da naturlig svovl adskiller sig fra sulfitter, der anvendes som konserveringsmidler.

Kød og Fisk

Som med frugt og grøntsager, frisk kød og fjerkræ er naturligt fri af sulfitter, men pas på deli counter. Forarbejdet kød som hotdogs, deli skiver og pølser har tendens til at indeholde sulfitter, selv om der er mærker, der tilbyder sulfit-fri sorter. Hvis du vælger at købe pålæg, check emballagen. Fordi forarbejdet kød betragtes som usunde, vil du ønsker at begrænse dit indtag uanset. Derudover, styre fri af røget, dåse, saltet og tørret kød og tun på dåse.

Brød, Korn og mælkeprodukter

Frisk brød og kornprodukter som havregryn er sulfit-fri og sikker at spise. Det er fælles for nogle af brød og korn til at indeholde tørret frugt, dog, så du bliver nødt til at undgå dem. Kommercielt forberedt dejen ofte indeholder sulfitter at forlænge holdbarheden, hvilket gør det nødvendigt at styre fri af dem, samt. Frosne bagvaerk ofte indeholder sulfitter, men du kan finde frossen dej i sulfit-fri sorter, så se efter betegnelsen på etiketten.

Andre Fødevarer

Visse alkoholholdige drikkevarer, især øl, cider og vin, indeholder sulfitter. Det er muligt at finde sulfit-gratis øl og vin. Men, medmindre etiketten siger, at det er sulfit gratis, antage, at det er det ikke. Pickles, relishes og fødevarer, der er fremstillet med eddike, undtagen destilleret hvid eddike, indeholder sulfitter. Derudover, ser ud til marmelade og gelé, der typisk indeholder konserveringsmiddel i form af pektin. Hvis du går glip af have jam med din morgenmad, kan du prøve at lave frisk marmelade uden pektin eller kig for pektin-gratis papirstop.

Om Forfatteren

Janet Renee er en registreret diætist med fokus på hormonel ubalance. Hun hjælper kunder med spørgsmål som polycystisk ovarie syndrom og insulinresistens skabe balance i deres hormoner, og tabe sig gennem kostændringer. Renee deler sin viden og ekspertise gennem regelmæssige bidrag til sundhed og wellness-publikationer, herunder Form, Kvinders Sundhed og Vegetariske Gange.

ADVERT

Mest populære