Sund Kost >> Ernæring

Liste over Fødevarer Tunge på Fiber

Skrevet af Kevin Jernbane; Opdateret December 19, 2018

Kostfibre er en nondigestible form for kulhydrat, der ikke har nogen effekt på blodsukkeret, når det indtages. Dette gør høj-fiber fødevarer er godt for diabetikere. Fiber spiller også en central rolle i kolesterolsænkning, og det hjælper fylde dig op, hvilket mindsker risikoen for overspisning. Det anbefalede daglige indtag 30 til 38 gram for mænd og 21 til 25 gram for kvinder. At vide, hvilke fødevarer, der har det højeste indhold vil gøre det lettere for dig at indtage den nødvendige mængde.

Bælgfrugter

Bønner, ærter, jordnødder og bønner falde i den kategori af bælgplanter. Disse fødevarer har en pod, der dækker en række af frø. Alle former for grøntsager er gode kilder til fiber, men jordnødder er lidt lavere end andre. En 1/2-cup servering af sorte bønner indeholder omkring 7 gram fiber. Det samme servering af flækærter eller linser indeholder omkring 8 gram, mens jordnødder har omkring 5 gram. Bønner bringe flere andre fordele ved bordet sammen med et højt fiberindhold. De indeholder store mængder af protein, B-vitaminer, zink, kobber, kalium og jern.

Bær

Hindbær, blåbær og jordbær, der pack en høj mængde af fiber, og de fungerer godt som stand-alone snacks eller tilføjelser til yoghurt, havregrød, müsli eller cornflakes. En kop hindbær indeholder 8 gram fiber. En kop blåbær indeholder omkring 4 gram fibre, mens det samme portionsstørrelse halve jordbær indeholder omkring 3,5 gram. Fordelene af bær don ' t stop på fiber indhold. Samtlige værelser har lyse pigment. Farvestrålende frugter og grøntsager, har stærke antioxidanter, som dræber frie radikaler i system og reducere risikoen for hjertesygdomme og kræft.

Andre Frugter

Frugter generelt har en relativ høj mængde af fiber, og de laver gode tilføjelser til din kost. En mellemstor pære og æble, for eksempel, indeholder mindst 4 gram fibre hver. Vær opmærksom på, at fjernelse af hud fra frugt vil reducere fiber indhold lidt.

Fuldkorn

Fuldkorn indeholder sædceller, endosperm og klid af en frø, hvilket giver dem en høj fiber og næringsindhold. Raffineret korn har i det mindste nogle af disse komponenter elimineret i løbet af behandlingen, som nedbryder næringsstoffer værdi. Kvalitet fuldkorn, der indeholder generøse mængder af fiber omfatter byg, quinoa, havregryn, bulgur og hirse. Byg er særligt høj med 6 gram fiber pr kop. Hele korn derivater har også en generøs mængde af fiber. Et udsnit af hele korn brød, for eksempel, indeholder 3 gram.

Rodfrugter

Rodfrugter får deres navn fra det faktum, at de vokser i jorden som rødder. Denne klasse indeholder gulerødder, rødbeder, radiser, rutabagas, yams, løg, søde kartofler. Alle disse grøntsager har en generøs mængde af fiber. En mellemstore søde kartofler og 1 kop hakkede gulerødder indeholder 4 gram. Søde kartofler og gulerødder, der også indeholder store mængder af vitamin A. Dette antioxidant vitamin hjælper med vision og øger immunforsvaret.

Korsblomstrede Grøntsager

Korsblomstrede grøntsager er stoffer, der er kendt som glucosinolater, som mindsker risiko for tyk-og endetarmskræft og lungekræft. Disse grøntsager indeholder også en stor mængde af kostfibre. Broccoli, blomkål, rosenkål, grønkål, collard greens og kål falder ind under denne kategori. En 1/2 kop af rosenkål har omkring 4 gram fibre.

Nødder og Frø

Nødder og frø indeholder generøse mængder af fiber. En 1-ounce servering af mandler indeholder omkring 3,5 gram fiber, og 1/4 kop solsikkekerner indeholder omkring 4 gram. Nødder og frø er også høj i fedt, men det er det sunde, umættede type af fedt, som er gavnlig for hjerte sundhed. Spis nødder og frø i moderate mængder, når du er tæt overvågning af dit kalorieindtag.

Om Forfatteren

Jeg er meget ægte og magnetisk på kamera, og har lavet adskillige videoer på min egen for kunder og andre organisationer, som jeg er tilknyttet. Jeg har også en grad i Sport Management, og flere certificeringer til at sikkerhedskopiere mine gyldighed. Jeg har også været omtalt i tre forskellige udøve infomercials og havde en talende rolle i en National Lampoons film.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære