Sund Kost >> Sunde Måltider

Liste over Fødevarer, Uden Farvestoffer Og Konserveringsmidler

Skrevet af Judy Wilson; Opdateret 12 December 2018

Midt i havet af usunde fødevarer, der omgiver dig i supermarkedet, så kan det være en udfordring at finde produkter uden tilsætning af farvestoffer og konserveringsmidler. Ved at fokusere på bestemte former for mad, din shopping ture, kan være langt mindre skræmmende. Fokus på at købe hele fødevarer, der er friske, uforarbejdede og uemballerede, fordi mange forarbejdede og færdigpakkede fødevarer, der indeholder tilsætningsstoffer, såsom farvestoffer og konserveringsmidler. Læs ingrediens etiketter, når du køber mad til at identificere kunstige farvestoffer såsom rød, blå og gule farvestoffer og konserveringsmidler, herunder BHA, BHT, sulfitter og nitrat.

Frugt og Grøntsager

Frisk frugt og grøntsager er ikke kun et højt indhold af vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, men de er ikke så tilbøjelige som andre fødevarer, der er til at indeholde farvestoffer og konserveringsmidler. Læs ingrediens etiketter på dåse og frosne frugter og grøntsager, fordi nogle af disse færdigpakkede fødevarer, der indeholder farvestoffer og konserveringsmidler. Når det er muligt, køber økologisk frisk frugt og grøntsager, som er mindre tilbøjelige til at indeholde farvestoffer og konserveringsmidler.

Nødder og Frø

Rå, friske nødder, såsom mandler, pekannødder, valnødder, cashewnødder og Brasilien nødder er fyldt med gavnlige næringsstoffer. Det samme gælder for rå frø, herunder solsikkefrø, græskarkerner, sesamfrø og hørfrø. Disse fødevarer har heller ikke tendens til at indeholde farvestoffer og konserveringsmidler. Men læs altid ingrediens etiketter, fordi nogle af disse fødevarer må indeholde tilsætningsstoffer og konserveringsmidler. Nødder og frø, der ikke er raw, som dem, der er brændt eller saltet, er mere tilbøjelige til at indeholde farvestoffer og konserveringsmidler, så undgå dem.

Kød og Fisk

Kød og fisk afdelinger i din lokale købmand er andre områder, hvor du kan få en udsættelse fra fødevarer fyldt med farvestoffer og konserveringsmidler. Vilde, græs-fodret, fritgående, vogtede og økologiske valg er ikke sandsynligt til at indeholde tilsætningsstoffer, men læs altid ingrediens etiketter for at fastslå den nøjagtige ingredienser i fødevarer, du overvejer at købe. Forarbejdet kødpålæg har tendens til at have tilsat konserveringsmidler og farvestoffer.

Æg og Mejeriprodukter

Friske æg og mejeriprodukter, såsom mælk, ost, yoghurt og hytteost, især dem, der er økologisk og af høj kvalitet, kilder, og ikke har tendens til at indeholde farvestoffer og konserveringsmidler. Men nogle produkter kan indeholde disse tilsætningsstoffer, så læs altid ingrediens etiketterne omhyggeligt. Når du er i tvivl om en ingrediens på en etiket, skal du ikke købe varen, og foretage et andet valg. Spørg i butikken, personalet for mere information om en vare.

Korn

Kornsorter som hvede, havre, ris og quinoa er ofte fri for farvestoffer og konserveringsmidler, især når du køber den friske, tørrede ingredienser og oprette dine egne opskrifter fra dem. Læs etiketterne på alle pre-made, pakket bagværk, såsom brød, boller og kager, fordi mange af disse produkter ikke indeholde farvestoffer og konserveringsmidler.

Om Forfatteren

Judy Wilson har du skriver og redigerer ekspertise inden for sundhed, teknologi, kæledyr, virksomhed og rejser. Hun har bidraget til USAToday.com, SFGate.com og en lang række andre publikationer. Wilson fik en Bachelor i journalistik og massekommunikation fra University of North Carolina i Chapel Hill, hvor hun afsluttede Mini-Medical School.

ADVERT

Mest populære