Sund Kost >> Kost

Liste over Fødevarer for at Undgå for Laktose Intolerance

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret 12 December 2018

Næsten alle, som en baby, har evnen til at fordøje laktose, den naturlige sukker, der findes i pattedyrs mælk, men mange voksne mister denne evne, som de alder. Hvis du oplever ubehag i maven, kramper, gas og diarré efter at have spist mælkeprodukter, kan du føle dig bedre og forhindre, at disse ubehagelige symptomer ved at holde laktose-holdige fødevarer ud af din kost.

Almindelig Mælk

Almindelig mælk er den mest koncentrerede kilde til laktose. Undgå at drikke mælk, at tilføje det til din korn eller madlavning med det at holde din laktose indtag så lav som muligt, og undgå symptomer. Gedemælk og mælk fra andre pattedyr indeholder en tilsvarende mængde laktose i forhold til komælk.

Laktosefri mælk er et velegnet alternativ. Laktosefri mælk er suppleret med laktase, et enzym, der kræves til korrekt nedbryde lactose. Hvis du foretrækker at undgå mælkeprodukter, skal du vælge sojamælk, mandelmælk, kokosmælk eller ris mælk, men vær opmærksom på, at det kun er beriget sorter, der giver det samme indhold af kalk som almindelig mælk.

Friske Oste

Friske oste har et moderat indhold af laktose. Undgå ricotta ost, hytteost og feta ost og fødevarer tilberedt med disse ingredienser til at forhindre pinlige problemer med fordøjelsen. Selv hvis du er laktose intolerant, kan du stadig nyde alderen oste som Brie, cheddar og Schweiziske. Alderen oste har et meget lavt indhold af laktose. De fleste mennesker med laktose-intolerance kan tåle moderate mængder, men prøv ikke at spise for meget på én gang for at undgå at overskride dine individuelle tolerance.

Kommercielle Yoghurt

Kommercielle yoghurt indeholder stadig nogle laktose, men ikke så meget som almindelig mælk. Afhængigt af sværhedsgraden af din laktose intolerance, kommercielt tilberedt yoghurt kan være bedst at undgå. Men du kan forberede din egen hjemmelavet yoghurt og gøre det næsten helt laktosefri ved at udvide den gæring, at op til 24 timer. En længere gæring tid giver bakterier til at nedbryde de fleste af laktose, før du spiser yoghurt, der forhindrer dig fra at opleve mave-tarm problemer.

Ice Cream

Ice cream indeholder mindre laktose end mælk, og kommercielle yoghurt, men det kan stadig være nok til at medføre oppustethed, mavesmerter og diarré, i meget følsomme mennesker. Du kan lave din egen is med laktosefri mælk eller kokosmælk, hvis du ønsker at nyde en sikker laktosefri iced behandling.

Skummetmælkspulver

Mange forarbejdede fødevarer, der kan indeholde skummetmælkspulver eller andre laktose-indeholder ingredienser. Læs etiketter på fødevarer og sørg for, at du ikke kan se nogen skummetmælkspulver, ost eller yoghurt på etiketten af de fødevarer, du ønsker at købe. For eksempel, Bechamel saucer, cremet suppe og forberedt kartoffelmos er alle tilbøjelige til at indeholde skjulte laktose. Lave dem selv derhjemme med lav-lactose ingredienser.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære