Sund Kost >> Kost

Liste over Fødevarer for at Forbedre HDL Niveauer

Skrevet af Kevin Jernbane; Opdateret December 20, 2018

Højt kolesteroltal er ansvarlig for en ophobning af plak på arteriernes vægge, som skaber blokeringer. Dette øger risikoen for hjertesygdom. Men en blokering er mere tæt knyttet til, hvor højt din LDL, eller low-density lipoprotein, niveauer er. På den anden side, high-density lipoprotein, eller HDL, er faktisk gode kolesterol, som hjælper med at holde arterier plak-gratis. Ved at tilføje visse fødevarer til din kost, du kan hjælpe med at forbedre disse niveauer. Det vigtigste er at undgå fødevarer, der er højt indhold af mættet fedt og kolesterol.

Olier

Selv om mættet fedt forårsage en negativ virkning på kolesterol niveauer, umættede fedtstoffer, der gør det modsatte. Kendt mere specifikt som poly - og monoumættede, disse fedtstoffer, der kan findes i jordnødder, raps-og olivenolie. I henhold til MayoClinic.com disse sunde olier øge den anti-inflammatoriske egenskaber af HDL-kolesterol.

Fisk

I gennemsnit fisk er høj på protein og lav på fedt. Der er dog et par undtagelser fra denne regel, som faktisk besværgelser gode nyheder for højt kolesteroltal. Koldt vand fisk, som makrel, laks, sild og sardiner, er et højt indhold af omega-3 fedtsyrer, som er flerumættede fedtstoffer. Ifølge University of Maryland Medical Center, Eskimoer, der spiste en overflod af fed fisk, som er rig på omega-3s havde forhøjet HDL niveauer. Som en endnu større fordel, spise fede fisk har også været kendt for at reducere triglyceridniveauer. Som høj-kolesterol, forhøjede triglycerider øge risikoen for hjertesygdomme.

Pistacienødder

Pistacienødder indeholder store mængder af protein, fibre, fedt og jern og en moderat mængde af kulhydrater. Fedt er umættet, men dette er ikke den vigtigste grund til, pistacienødder er gode muligheder for HDL-niveauer. Ifølge Dr. William W. Li, Formand og Medicinsk Direktør for Angiogenisis Foundation, pistacienødder indeholder også en kraftig antioxidant, kendt som lutein. Ikke alene kan dette stof øger HDL, men det kan også sænke LDL niveauer. For de bedste resultater, Dr. Li anbefaler, at omkring 1/3 kop dagligt, hvilket svarer til ca 50 kerner.

Alkohol

Alkohol er ofte set ned på for dens negative virkninger på sundheden. Dette er sandt, når det indtages i store mængder. Men et moderat indtag af alkohol, herunder rød vin, spiritus og øl, har været kendt for at øge HDL-niveauer. Mayo Clinic hjemmeside advarer om, at du bør holde dit indtag reguleret for de bedste resultater. Det definerer dette som én genstand om dagen for kvinder og to drinks om dagen for mænd.

Livsstil Tips

Bortset fra, herunder forskellige fødevarer i din kost, kan du også drage fordel af andre livsstil justeringer for at øge dine HDL niveauer. At være stillesiddende, for eksempel, er en risikofaktor for lavt HDL-kolesterol. American Heart Association anbefaler 30 til 60 minutters fysisk aktivitet på de fleste dage i ugen for at øge din niveauer. Bortset fra aktivitet, vægttab og vægt vedligeholdelse og undgå tobaksrøg spiller afgørende roller så godt.

Om Forfatteren

Jeg er meget ægte og magnetisk på kamera, og har lavet adskillige videoer på min egen for kunder og andre organisationer, som jeg er tilknyttet. Jeg har også en grad i Sport Management, og flere certificeringer til at sikkerhedskopiere mine gyldighed. Jeg har også været omtalt i tre forskellige udøve infomercials og havde en talende rolle i en National Lampoons film.

ADVERT

Mest populære