Sund Kost >> Ernæring

Væske, Protein vs. Solid Protein

Skrevet af Carly Schuna; Opdateret November 27, 2018

Uanset hvordan du få det, protein er et vigtigt næringsstof, der er afgørende for kort - og langsigtede sundhed. Det bygger, udskifter og reparerer væv i knogler, muskler og celler. Således spiller det en vigtig rolle under genoprettelse efter skader eller operation. Det er ikke ligegyldigt, om man drikker eller spiser protein, som du vil høste den samme grad af ernæring, men der er et par vigtige forskelle.

Muligheder

Væske, protein kilder kan indeholde naturlige, hele fødevarer såsom kefir, drikkelig yoghurt og mælk, samt kosttilskud såsom vibrationer og høj-protein smoothies. De fleste protein-rige whole foods er solid, herunder soja produkter, bønner, bælgfrugter, nødder, kød, fisk, æg og ost. Du kan også spise proteinbarer eller andre faste kosttilskud.

Ernæring Sammenligning

Ernæringsmæssigt, mange kosttilskud indeholder omtrent den samme mængde af protein, uanset om de er flydende eller fast. En 8-ounce shake fra en national juice virksomheden har 250 kalorier og 20 g protein, for eksempel, mens en 80 gram bar fra en national candy company har 332 kalorier og 20 g protein. En kop skummetmælk har 8.25 gram protein og 83 kalorier, og en 3-ounce servering af kylling bryst har 126 kalorier og 25 gram protein. Græsk yoghurt, som har en tyk konsistens et sted mellem en flydende og en fast, har 25 gram protein og 145 kalorier i en 8-ounce servering.

Tygge-og Synkebesvær

Nogle undersøgelser viser, at spise fast proteinkilder kan være mere gavnligt for mæthed og vægt vedligeholdelse på grund af den tygge, der er involveret. I 2012 en undersøgelse foretaget af forskere fra Schweiz og Holland, fag, der tyggede deres mad indtages 19 procent færre samlede kalorier på et efterfølgende måltid. Fordi flydende kalorier tage mindre tid til at forbruge, kroppen har mindre tid til processen, at du føler dig fuld, og det kan være lettere at spise for meget – eller overdrink – som en konsekvens. Men hvis du forsøger at healthfully tage på i vægt, flydende protein kilder kan være et effektivt supplement til din kost.

Overvejelser

Uanset om du får din protein fra flydende eller fast kilder er mindre vigtigt, end om det kommer fra hele fødevarer eller kosttilskud. Ifølge Mayo Clinic, der er Registreret Diætist, Katherine Zeratsky, protein-rige whole foods er altid et ernæringsmæssigt bedre valg, fordi de giver naturlige vitaminer og mineraler og indeholder typisk mindre sukker og fedt. For den sundeste kost, vælge en række naturlige kilder til protein i flydende og fast form, og drøfte eventuelle specifikke problemer, du har om dit protein indtag med din læge.

Om Forfatteren

Carly Schuna er en Wisconsin-baseret professionel skribent, redaktør og kopi editor/korrekturlæser. Hun har arbejdet med hundredvis af stykker af skønlitteratur, faglitteratur, børne-litteratur, har historier og corporate indhold. Hendes viden om mad, madlavning, ernæring og fitness oplysninger kommer fra en Niveau 1-personlig træning-certificering og mange års dybdegående undersøgelse.

ADVERT

Mest populære