Sund Kost >> Kost

Hvad Er Flydende Fedtstoffer?

Fedt er en af de tre makronæringsstoffer, sammen med protein og kulhydrater, som kroppen har brug for i store mængder for korrekt funktion. Ifølge 2010-Dietary Guidelines for Americans, fedt bør omfatte 20 til 35 procent af kosten for voksne 19 og ældre. Fedtstoffer, der kommer i form af væsker, der har særlige karakteristika. At vide mere om disse makronæringsstoffer vil gøre dig i stand til bedre at passe dem ind i din daglige kost.

Typer

Fedt kommer i form af mættede, trans eller umættede. Mættet fedt stammer fra dyr og produkter af dyr. Dette omfatter rødt kød, svinekød, pølser, bacon og almindelige mejeriprodukter. Transfedtsyrer dannes, når fødevarer bliver tilberedt ved høj temperatur og behandlet med brint. Denne proces er ofte kaldet hydrogenering, og det giver fødevarer en længere holdbarhed. Vil du vide, at et produkt er trans fedt, hvis det siger, "delvist" eller "fuldt hærdet olie" i ingredienslisten. En høj procentdel af kommercielle bagværk og færdigpakkede fødevarer, der falder ind under denne kategori. Fødevarer, der indeholder mættet fedt og transfedt er fortsat fast ved stuetemperatur, og som har en negativ indvirkning på sundheden. Ifølge American Heart Association, at de kan løfte blod kolesterol niveauer, hvilket øger risikoen for hjertesygdomme. Umættede fedtstoffer, på den anden side, har meget forskellige karakteristika. De forbliver flydende ved stuetemperatur, og som har to undergrupper, kendt som poly - og monoumættede fedtstoffer. De fleste af disse væsker kan stamme fra vegetabilske kilder og omfatter oliven -, raps -, solsikke -, soja, sesam og majsolie.

Bruger

Madlavning er en af de mest almindelige anvendelser af flydende fedtstoffer. Hver enkelt har, hvad der kaldes en røg punkt. Dette er en temperatur, hvor en olie begynder at bryde ned og bliver giftige. De mål, når du laver mad, er at bruge en olie med et højt ryger punkt. Ifølge Raps Council of Canada, majs, soja og solsikke olier, der alle har høj røg point over 450 grader Fahrenheit. Bortset fra madlavning, olier kan også bruges til salat dressinger og dip eller drysset over grøntsager til at grille og ristning.

Fordele

Visse flydende fedtstoffer har et højt indhold af omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Disse er de mest udbredte i raps, hør frø, majs, tidsel og soja olie. I henhold til Dr. Frank Sække fra Harvard School of Public Health, en god balance af omega-3 og omega-6 fedtsyrer hjælper med at reducere LDL-kolesterol og forebygge hjertesygdom.

Kalorie Indhold

Hver makronæringsstoffer har et bestemt kalorie mængde per gram. Både kulhydrater og protein har 4 kalorier per gram. Fedt er mere kalorie-tætte på 9 kalorier per gram. Når måling flydende fedtstoffer, en gennemsnitlig spiseskefuld har omkring 120 kalorier. Dette er vigtigt at vide, hvis du ser dit samlede kalorieindtag.

Undtagelse

De fleste af flydende fedt kommer fra vegetabilske kilder, men fiskeolie er en undtagelse. Dette er udvundet fra fede fisk, som torsk, laks, sild og makrel. Det endelige produkt er placeret i et glas container eller inde gel caps for at blive taget som et supplement. Fiskeolie indeholder to typer af omega-3 fedtstoffer er kendt som eicosapentaenoic og docosahexaensyre, eller EPA og DHA for kort. Disse typer af fedt, ikke kun hjælpe med at reducere kolesterol niveauer, men også sænke triglycerider og mindske risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde.

Om Forfatteren

Jeg er meget ægte og magnetisk på kamera, og har lavet adskillige videoer på min egen for kunder og andre organisationer, som jeg er tilknyttet. Jeg har også en grad i Sport Management, og flere certificeringer til at sikkerhedskopiere mine gyldighed. Jeg har også været omtalt i tre forskellige udøve infomercials og havde en talende rolle i en National Lampoons film.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære