Sund Kost >> Sunde Måltider

Lipider & Fiber

Blod lipider er vigtige stoffer, som i den menneskelige krop, men høje niveauer af visse lipider, herunder LDL og triglycerider, kan øge din risiko for hjertesygdomme. For at bekæmpe en høj koncentration af lipider i blodet, en sund kost og motion er nøglen. I tillæg til disse værktøjer, kostfibre er blevet undersøgt for sin rolle i at kontrollere blodtryk og lipider. Opløselige fibre, som især har vist sig at have en gavnlig virkning på blodets lipider mest, der er forbundet med øget risiko for hjertesygdom.

Lipider

Lipider er fedt-lignende stoffer, der er beliggende i blod og væv, der er nødvendige for, at kroppens normale funktioner. De vigtigste lipid, der er kendt som kolesterol, består af forskellige dele, herunder LDL-kolesterol, HDL-kolesterol og triglycerider. Mens højt LDL og triglycerider kan øge din risiko for hjertesygdomme, HDL, der er kendt som en "god" type kolesterol, fordi det stopper kolesterol oprustning i arterie vægge. I henhold til National Kidney Foundation, din samlede kolesterol skal være mindre end 200. Din HDL skal være højere end 40, kan din LDL bør være mindre end 100, og din triglycerider bør være mindre end 150.

Fiber

Fiber er et stof, der findes i forskellige typer af fødevarer, herunder frugt, grøntsager og korn. De to former for fibre omfatter opløselige og uopløselige fibre. Opløselige fibre findes i ærter, byg, nødder, frø og visse frugter og grøntsager. Ifølge MedlinePlus, opløselige fibre kan sænke kolesterol, og beskytte mod hjertesygdomme. Uopløselige fibre, der findes i hele korn, hvedeklid og grøntsager, kan hjælpe med at flytte maden hurtigt gennem mave-tarmkanalen. MedlinePlus bemærker, at 20 til 35 gram fibre om dagen, som anbefales til større børn, unge og voksne.

Forskning på Fiber og LDL -

Ifølge en 2008 rapport, der blev offentliggjort i "Aktuelle Åreforkalkning Rapport," der er stærke eksperimentelle beviser for, at tilføje mere fiber til kosten kan sænke LDL-kolesterol og reducere risikoen for iskæmisk hjertesygdom. Papir bemærker, at flere opløselige fiber kosttilskud, herunder psyllium, pektin, guargummi og beta-glucan, samt opløselige fibre i bønner og grøntsager, har været i stand til at sænke usunde blodtryk og lipider. En 2009 undersøgelse offentliggjort i "Annals of Family Medicine", fandt, at de opløselige fibre, der stammer fra byg har gavnlig effekt på LDL-kolesterol, triglycerider og total kolesterol, men ikke HDL-kolesterol.

Opløselige Fibre og Blod Lipider

Meget af den forskning, fiber og blod lipider fokuserer specifikt på opløselige fibre. En undersøgelse fra 2007, der er offentliggjort i "The American Journal of Clinical Nutrition" i forhold virkningerne af opløselige fibre og uopløselige fibre på blodlipider. Resultatet var, at de opløselige fibre, psyllium husk, havde en mere gavnlig effekt på blodets lipider, når sammenlignet med en tilsvarende indtag af uopløselige fibre. Selvom opløselige fibre kan være superior til forbedring af lipid niveauer, både former for fiber er en del af en sund kost, der kan sænke din risiko for hjertesygdom.

Om Forfatteren

Ler McNight er i øjeblikket en ernærings-forfatter med Demand Media Studios.

Foto Credits

  • Comstock/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære