Sund Kost >> Sunde Måltider

Gør Linser Få Dig Til At Tabe Vægt

Skrevet af Paula Martinac; Opdateret November 28, 2018

Når det kommer til kost, der er ingen enkelt mirakel-mad, som vil gøre dig tabe sig. Dog, der stikker med et regime af næringsstof-tætte hele fødevarer og undgå tomme kalorier forarbejdede fødevarer vil sætte dig på vej til at kaste uønsket pounds. En sund kost plan for at tabe og administrere din vægt på lang sigt omfatter en bred vifte af grøntsager, frugt, bønner, frø og bælgfrugter som linser. Findes i alle regnbuens farver, linser fungerer godt i supper, sammenkogte retter og salater.

Grundlæggende Ernæring

Ligesom de fleste andre bønner og bælgfrugter, linser er relativt lav-kalorie, hvilket gør dem et godt valg for at tabe sig. En halv kop kogte linser indeholder kun 115 kalorier og mindre end et gram fedt. Det samme servering af bælgplanter giver næsten 9 gram protein og 20 g kulhydrater. Institute of Medicine anbefaler, at voksne får mellem 46 og 56 gram protein om dagen, og 130 gram kulhydrater. Linser er også meget lavt natrium, med kun 2 milligram per 1/2 kop, så en tjener ikke vil bidrage til væskeophobning eller oppustethed.

Langsomme Kulhydrater

Linserne er lav på det glykæmiske indeks, hvor han scorede 28 på en skala til 100. Det glykæmiske indeks, der måler, hvor hurtigt din krop fordøjer carbohydrat-holdige fødevarer. Alle fødevarer, der rangerer under 55 betragtes som lav-glykæmiske, eller en "slow carb." Kulhydrater at fordøje mere langsomt, som linser, frigive glukose til blodet i en jævn strøm i stedet for en hurtig spurt. Det holder dit blodsukker på ret køl, hvilket betyder, at du føler dig fuld længere og er mindre tilbøjelige til at binge på usunde fødevarer, når du forsøger at tabe sig.

Opløselige Fibre

Otte gram kulhydrater i 1/2 kop linser er fra opløselige kostfibre. Voksne, der er yngre end 50 år mellem 25 og 38 gram fibre dagligt, ifølge IOM. De opløselige fibre i linser forsinker mavens tømning, holde dig følelsen fuld i en længere periode, efter du spiser. Hvis du forsøger at tabe sig, opløselige fibre kan hjælpe dig med at undgå at føle sulten mellem måltiderne, og at nå frem til usunde snacks. Det tilføjer også nogle bulk til afføring, støtte regelmæssig afføring.

Bruger

De mest almindelige linser, der anvendes i madlavning er rød, brun og grøn, som alle har lidt forskellige tilberedningstider. Linser fremtrædende i mellemøstlige, nordafrikanske og syd Asiatiske retter, såsom røde linser dal, som er en slags tyk Indisk gryderet. Retter der indeholder brune linser omfatter supper og gryderetter. Grønne linser er god serveres kold i salater, blandet med hakkede peberfrugt og brikker af orange, eller med forårsløg, persille og en vinaigrette dressing. Kok Alice Waters af Chez Panisse siger, grønne linser holde formen bedre end brun i kolde retter.

Om Forfatteren

Paula Martinac har en Master of Science i sundhed og ernæring uddannelse fra Hawthorn Universitet, med fokus på sund aldring, forebyggelse af kræft, vægt, kontrol og håndtering af stress. Hun Bord Certificeret i holistisk ernæring og en Certificeret Mad og Ånd Praktiserende læge, og har skrevet udførligt om ernæring til forskellige hjemmesider.

ADVERT

Mest populære