Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Linser Godt for blodsukkeret?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 28, 2018

Linser give vigtige næringsstoffer, herunder protein, fibre, B-vitaminer, jern, kalium, zink, fosfor, magnesium, mangan, kobber og zink. Ligesom andre bælgfrugter, som er en type af bælgplanter, de er rige på fytokemikalier, så de kan hjælpe med at nedsætte din risiko for kræft. De er også lav på det glykæmiske indeks, så de kan hjælpe dig med at kontrollere dit blodsukker.

Kulhydrat Indhold

Et kulhydrat, der serverer for en diabetiker er 15 gram, med mange diabetisk måltid planer, der giver mulighed for tre portioner kulhydrat per måltid. En 1-cup servering af kogte linser giver 39.9 gram kulhydrater. Men 15.6 gram kommer fra fiber, og diabetikere kan trække halvdelen af fiber gram fra kulhydrat tæller, hvis en fødevare indeholder mere end 5 gram kulhydrater, hvilket resulterer i 32.1 gram kulhydrater. Det er omkring to portioner kulhydrat.

Glykæmisk Indeks

Det glykæmiske indeks, der måler, hvor meget kulhydrat-holdige fødevarer hæve dit blodsukker, når du spiser dem. Fødevarer med lavt glykæmisk indeks, som er de fødevarer med en GI-værdi på 55 eller mindre, har kun minimal effekt på blodsukkeret. Linser har en GI-værdi, der spænder fra 18 til 52, afhængigt af den type af linser og forberedelse. Kogte røde linser har en tendens til at have en lavere GI, mens dåse grønne linser har en tendens til at have et højere GI.

Forskningsresultater

En undersøgelse offentliggjort i "ARYA Åreforkalkning" i 2008 fandt, at når folk erstattet 30 gram brød og 20 g ost i deres kost hver dag med 50 gram linser og 6 gram rapsolie, de var i stand til at reducere deres faste blodsukker og kolesterol niveauer. Dette tyder på, at lav-GI fødevarer, der kan være nyttige for at sænke blodsukker niveauer, hvis du bruger dem som en erstatning for fødevarer, højere på det glykæmiske indeks, som brød eller andre raffinerede korn.

Tilføjelse af Linser til Din Kost

Linserne er blandt de lettere tørrede bælgfrugter til at forberede sig, da de ikke kræver iblødsætning. Blot at skylle dem i vand og kog dem i ca 25 minutter med forholdet 1 del linser til 2,5 dele vand. Du kan tilføje dem til supper, salater eller chili, brug dem til at lave en karry serveres over ris; eller bruge dem til at erstatte en del af det kød i kød-baserede saucer.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære