Sund Kost >> Ernæring

Gør Citroner Give C-Vitamin Som Appelsiner Gøre?

Skrevet af Lisa Maloney; Opdateret: 06 December, 2018

Citroner rang meget tæt på appelsiner i C-vitamin indhold. Så hvis du skal vælge mellem de smager din mad med citron-eller appelsinskal, eller at tilføje citron eller appelsin saft til en parabol, kan du ikke gå galt med den ene. Men på nogle måder at sammenligne citroner, appelsiner, er som at sammenligne æbler med appelsiner – fordi du er ikke sandsynligt, at spise to stykker frugt på samme måde.

Tip

For de fleste voksne, er den anbefalede daglige indtagelse af C-vitamin er 90 mg for mænd og 75 mg for kvinder. Voksne kvinder, der er gravide eller ammende har brug for mere vitamin C (85mg til 120mg, henholdsvis). Børn har brug for mindre, mellem 15 mg og 75 mg, afhængigt af deres køn og alder.

Tager ud en Citron

Ikke alle dele af citron var skabt lige. Interessant nok, vil du få mere C-vitamin fra citronskal – 129mg pr 100g af peel – end at spise en hel skrællet citron, som indeholder "kun" 53mg af C-vitamin i samme portionsstørrelse. Men da du er usandsynligt, at de spiser mere end en knivspids af citronskal som citronskal eller spise en hel citron, er det mest relevante C-vitamin indhold er i citron saft, som indeholder 38.70 mg C-vitamin per 100 g servering.

Sammenligning af Citroner, Appelsiner

Som citroner, appelsiner, som har den mest C-vitamin i deres peel: 136mg, eller bare 7mg mere end en citron, i 100g af appelsinskal. Den næste bedste kilde til vitamin C, fra en appelsin, som er resultatet sig selv: 53.20 mg, næsten mere, end du ville få fra en citron. Forskellen her er, at, i modsætning til citroner, du er meget tilbøjelige til at spise en hel orange. Frisk appelsinjuice følger tæt efter med 50 mg C-vitamin per 100 g servering. Det er interessant, orange juice fra koncentrat, der er mindre vitamin C, med kun 36.20 mg per portion.

Saftige Detaljer

Så når det kommer til den virkelige verden, sammenligning af de dele af den frugt, du er mest tilbøjelige til at bruge, som kommer ud foran på C-vitamin indhold? Hvis du er på udkig efter en god citrus juice, frisk appelsinjuice vinder (50 mg), efterfulgt af citronsaft (38.70 mg) og orange juice fra koncentrat (36.20 mg). Hvis du leder for hele frugt til at medtage i din madlavning, er et helt skrællet citron og en hel skrællet appelsin-er stort set den samme C-vitamin indhold (53mg versus 53.20 mg).

Andre Gode Kilder til C-Vitamin

Hvis tanken om at sutte på en citron ikke appellere til dig, opt for rå acerola, aka vestindiske kirsebær, hvis du kan finde dem; de har den højeste C-vitamin indhold af frugt. Mere fælles frugt kilder til C-vitamin omfatter guavabær (228.30 mg), solbær (181mg) og guld kiwier (161.30 mg). Også fremragende som er frosset ferskner (94.20 mg), kakifrugter (66mg), pummelo (61mg) og papaya (60.90 mg).

Om Forfatteren

Lisa er en pensioneret personlig træner med mere end 4.000 timer hands-on erfaring med at arbejde med en bred vifte af kunder, fra sportsklubber til vægttab og post-rehab befolkninger. Hun er også en professionel forfatter. Udgivet kreditter på sundhedsområdet omfatter Livestrong.com, Føler sig Rige, SheKnows, Precor.com og østkysten magasin trække vejret.

ADVERT

Mest populære