Sund Kost >> Ernæring

Som Bælgfrugter Er Protein?

Skrevet af Corinne Goff; Opdateret December 27, 2018

Bælgfrugter omfatte en bred vifte af fødevarer i bælg, herunder jordnødder, bønner, linser og ærter. De alle indeholder protein såvel som fibre, komplekse kulhydrater, sunde fedtstoffer, folat, kalium, jern og magnesium. Protein indholdet varierer mellem forskellige typer af bælgplanter, men hver type har sin egen unikke ernæringsmæssige profil, så gør en indsats for at spise varieret.

Jordnødder

Protein indholdet af jordnødder er 6.7 gram per ounce. To spsk peanut butter har 8 gram protein. Jordnødder er lækre at spise af den håndfuld eller med tørrede frugter og nødder i en trail mix. Du kan også købe dem i skallen og knække dem åbne dig selv. Jordnøddesmør kan nydes med gelé i en sandwich eller en bagel. Prøv det parret med æbler, bananer, gulerødder og selleri. Tilføj det til en smoothie eller din morgen havregryn.

Bønner

Der er mange sorter af bønner: sorte, kidney, cannellini, garbanzo, fava, adzuki, pinto og navy bare for at nævne et par stykker. Alle bønner, der er rig på protein -- 1 kop sort eller pinto bønner har over 15 gram og 1 kop garbanzo bønner har over 14 gram protein. Køb dem i dåser for nemheds skyld eller tilberede din egen fra tørret. Bønner kan blive spist i supper, salater eller indarbejdet i stir-fries med grøntsager til et sundt alternativ til kød. Høj-protein bean burgere, burritos og endda sort bønne brownies.

Linser

Som bønner, linser kommer i flere sorter og er også en fremragende kilde til protein. Grøn, rød, gul, brun eller sort, linser tilbyder mere end 17 gram protein per kop. Købe linser, der allerede er forberedt i en dåse eller lave din egen. I modsætning til bønner, de kræver ikke iblødsætning før kogning og kan være klar i 15 til 30 minutter. Nogle typer af linser stå fast, når kogte, mens andre med at blive rørstrømsk. Brune linser er bedst brugt i supper, grønne linser holde fast og er perfekt i salater og røde linser miste deres form og fungerer godt i purees.

Ærter

Friske, frosne, tørrede eller på dåse, ærter er en anden bred vifte af bælgplanter, der leverer protein. Selvom det ikke er så høj som jordnødder, bønner eller linser, 1 kop ærter giver dig omkring 7 gram protein. Friske ærter er en lækker tilføjelse til salater -- du kan endda spise bælg. Varme op frosne ærter til et måltid eller blot spise dem af sig selv, krydret med krydderier eller en forbinding. Dåse ærter er normalt fyldt med salt, så se til at ingen tilsat salt sorter. Tørrede ærter kan tilberedes i en solid, protein-pakket ærtesuppe.

Om Forfatteren

Corinne Goff er en registreret diaetetiker i Rhode Island, der fungerer som en ernærings-konsulent i en privat praksis. Hun skriver en ernærings-blog, der fokuserer på naturlige, hele fødevarer. Goff har en bachelorgrad i psykologi fra Salve Regina University og en bachelor of science grad i ernæring fra University of Rhode Island.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære