Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Lecithin Pulver?

Et stof, der forekommer naturligt i æg, oksekød, nødder, frø og bønner, lecithin er kroppens vigtigste kilde til phosphatidylcholin, et phospholipid høj i de væsentlige næringsstof cholin. Cholin støtter nervesystemet sundhed, aids på kolesterol stofskiftet og giver cellemembraner deres struktur og fleksibilitet. Kommercielt tilgængelige lecithin pulver, der typisk stammer fra sojabønner, raps eller solsikke frø og æg, er rig på cholin og kan give en række sundhedsmæssige og kulinariske fordele. Ikke supplere med lecithin pulver, indtil du har konsulteret din læge.

Forståelse Lecithin Ernæring

Soja-baseret pulver er den mest almindelige kommercielle lecithin pulver. En typisk 9.6-gram, 2-spsk servering af soja lecithin pulver indeholder 67 kalorier, næsten 69 procent, der kommer fra fedt. Seks af de 8 gram fedt i pulver er hjerte-sunde flerumættede fedtsyrer. Soja lecithin indeholder ingen protein eller kolesterol, og kun en spore mængden af kulhydrater. Hver servering af forbrugsstoffer 2,200 milligram af phosphatidylcholin, langt mere end det anbefalede daglige indtag for voksne mænd og kvinder. Solsikke - og raps-baseret lecithin pulver har en lignende ernæringsmæssige profil. Lecithin, der stammer fra æg, har færre kalorier og mindre flerumættede fedt og cholin pr servering.

Supplere Med Lecithin

Lecithin pulver tilskud er blevet brugt til at behandle højt kolesterol i blodet, men mange videnskabelige undersøgelser, udbytte modstridende resultater. Mens nogle antyder, lecithin påvirker ikke kolesteroltal, en undersøgelse offentliggjort i 2010 i det medicinske tidsskrift "Kolesterol" viste, at 500 mg soja lecithin daglige betydeligt lavere total kolesterol og low-density lipoprotein, eller "dårlige" kolesterol. Soja lecithin tilskud kan også hjælpe med at forebygge galdesten, 2009 rapporterede en artikel i "Alternative Medicine Review." Leveren og neurologiske lidelser, kan have gavn af yderligere lecithin, men mere forskning er nødvendig.

Måle de Risici,

Den AMERIKANSKE Food and Drug Administration regulerer ikke den renhed og sikkerhed lecithin pulver produkter, da de anses for kosttilskud. Det vides ikke, om lecitin er sikkert for børn, gravide eller ammende kvinder eller kvinder, der planlægger at blive gravide. Hvordan det interagerer med receptpligtig medicin og andre kosttilskud, er heller ikke fuldt ud kendt. Fælles lecithin bivirkninger omfatter kvalme, nedsat appetit, diarré og mavesmerter. Brug ikke lecithin pulver, hvis du har nyre-eller leversygdom.

Ved hjælp af Lecithin i Køkkenet

Udover dens mulige fordel, som et kosttilskud, lecithin pulver, der kan fungere som et lavere fedtindhold alternativ til olie og smør i bagværk. Det hjælper blanding tørre ingredienser jævnt, aids i dejen stigende og forbedrer tekstur af det færdige produkt. Lecithin pulver kan også fungere som en emulgator i salatdressinger og hjemmelavede saucer som mayonnaise og kan hjælpe med at stabilisere luft-fyldt froths eller skummende retter som marengs, smoothies, shakes eller flødeskum. Soja-baseret lecithin pulver tilføjer en mild møtrik smag.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

Foto Credits

  • tetmc/iStock/Getty Images
ADVERT

Mest populære