Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er det Magreste og Sundeste: Svinekød eller Kylling?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret November 21, 2018

Flere faktorer spiller ind, når du skal vælge den sundeste kød valg. Visse udskæringer af svinekød og kylling er magert og sundt, mens andre udskæringer af begge typer af kød er mindre ønskeligt. Forberedelse metoder er også vigtigt. For eksempel, grillet svinekam er slankere og sundere end stegt kylling nuggets. Uanset hvilken type kød, du nyder, opt for særlige nedskæringer for at holde din fedt-og kalorie indtag til et minimum.

Magre Udskæringer

Magre udskæringer af kød er et naturligt lavt indhold af fedt og kalorier. Hvis du ønsker at fodre din familie lean typer af svinekød, opt for mørbrad eller flæskesteg af svinekam hak nedskæringer. Disse typer af svinekød tilbyder den smag, du higer efter, men er mindre fede end nogle af de andre dele af grisen. Kylling bryst er kendt for at være slank og lav i kalorier, men du er nødt til at fjerne huden. Efterlader huden på kyllingen, tilføjer overdreven fedt og kalorier til naturligt magert kød. Enhver af disse magre udskæringer af svinekød eller kylling, tilbud ca 45 kalorier, 1 til 3 gram fedt og 7 gram protein per ounce, ifølge den Amerikanske Diætetiske Association.

Fede Udskæringer

Andre dele af svinekød og kylling har en højere fedt koncentration. Svine koteletter, skulder stege, bacon eller pølse indeholder omkring dobbelt mængde af fedt og kalorier, som den magre udskæringer. Kylling bryst med hud intakt og mørkt kød, kylling også indeholder næsten det dobbelte af den mængde af fedt og kalorier, som lean portioner. Disse fede udskæringer af svinekød og kylling tilbud om 75 kalorier, 5 til 7 gram fedt og 7 gram protein pr 1-ounce del.

Fedt i Din Kost

Har du brug for lidt fedt i din kost. Fedt hjælpemidler i produktionen af flere hormoner, giver energi og er afgørende for at gemme vitaminer A, D, E og K. Men at spise for meget fedt kan føre til sundhedsmæssige problemer, såsom hjertesygdomme og fedme. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, mellem 20 og 35 procent af dit daglige kalorieindtag bør komme fra fedt. Dette betyder at hvis du normalt forbruge omkring på 1.800 kalorier per dag, du kan have 40 til 70 gram fedt om dagen.

Både kylling og svinekød kan være lav på fedt, men skinless kyllingebryst er en af de magreste kilder af kød protein. En 3-ounce del af grillet kylling uden skind bryst har 128 kalorier, 2.69 gram fedt og 26 gram protein. I sammenligning, 3 ounces kogt svinemørbrad har 171 kalorier, 7 gram fedt, og 25 gram protein.

Madlavning Forslag

Holde din magre udskæringer lav i fedt og kalorier ved at bruge sunde tilberedningsmetoder. Altid trim væk eventuelle ekstra fedt før madlavning. Grill eller stegning magert dele af svinekød eller kylling ikke tilføje nogen ekstra fedt eller kalorier. I stedet for belægning kødet med olie, hvilket har 45 kalorier per teske, bruge non-stick madlavning spray. Non-stick spray holder kød fra stikning til din grill, uden at tilføje unødvendige fedt. Sæson udskæringer af magert kød med peber og tørrede urter. Disse krydderier tilsættes masser af smag, men tilføjer minimal, hvis der er nogen, kalorier.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære