Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Magert Protein Og Gode Kulhydrater?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret 12 December 2018

Protein og kulhydrater er ikke omsættelige, du har brug for både for næringsstoffer og energi. Alligevel er de begge udgør potentielle problemer. Mange proteiner er højt indhold af mættet fedt, der forårsager hjerte-kar-sygdom, mens usunde kulhydrater bidrage til diabetes og metabolisk syndrom. Vælge magre proteiner og gode kulhydrater hjælper med at sikre, at du får tilstrækkelig ernæring uden ulempe.

Tip

Magert protein er defineret af USDA, som har mindre end 10 gram fedt i alt pr 3.5 ounce del; kulhydrater anses for god, hvis de er nærende og har minimal indvirkning på dit blodsukker.

Magert Protein Definition

USDA definerer magert kød, som har mindre end 10 gram fedt i alt, 4.5 gram eller mindre mættet fedt og færre end 95 mg kolesterol i en 3,5 ounce del. Maden exchange system definerer magert protein som en 1-ounce servering, der har 2 til 3 gram fedt. Det er svarende til det samlede fedt i USDA ' s henstilling, men med en mindre portion. Målet er at skabe balance mellem dit daglige forbrug til at opfylde American Heart Association anbefalinger for fedt indtag. Grænse total fedt at 25 til 35 procent af den daglige kalorier, mættet fedt og ikke mere end 7 procent af den daglige kalorier og kolesterol til mindre end 300 mg dagligt.

Magert Protein Kilder

Det hvide kød fra kylling og kalkun og mørkt kød uden skind er gode muligheder for magert protein. Fisk giver magert protein sammen med omega-3 fedtsyrer, der sænker kolesterol og hæmmer betændelse. Udskæringer af oksekød, der opfylder de standarder, for magert kød, omfatter højreb, flanke bøf, bøf stegt, top loin, top runde og ekstra magert hakket oksekød. Svinekød center flæskesteg af svinekam og mørbrad er lean valg. Fedtfattige mejeriprodukter også kvalificere sig som kilder til magert protein. Quinoa er en low-fat korn, der er et komplet protein. Bønner og bælgfrugter er naturligt lavt fedtindhold kilder til protein. Afhængigt af typen af bønner, 1 kop kan have 12 til 20 gram protein og .5 til 1,5 gram fedt.

Kulhydrater I Kosten

Alle kulhydrater er lavet af molekyler af sukker, men de er klassificeret i henhold til antallet af molekyler. Simple kulhydrater, såsom sukker, eller tabel sukker, kun har en eller to sukkermolekyler. Komplekse kulhydrater -- stivelse og fiber -- består af lange kæder af sukkermolekyler. Begge typer af sukker kan være en god carb, fordi kvaliteten afhænger af, om den mad kilden indeholder fibre og næringsstoffer. Fiber sinker hastigheden, hvormed sukkeret absorberes, og det holder blodsukkeret i balance. Simple sukkerarter er hurtigt absorberes og forårsage hurtige stigninger i blodsukkeret.

Carb Kilder

Enhver høj-sukker, lavt fiber fødevarer kan opfattes som dårlige carbs. Frugter indeholder den simple sukker, fruktose, men de fleste frugter er gode kulhydrater, fordi de har fibre, næringsstoffer og fytokemikalier. Fuldkorn er gode kulhydrater, men hvis de korn, der er forarbejdet til hvidt mel eller hvide ris, de mister fibre og næringsstoffer og dårlige kulhydrater. Bønner og grøntsager er fødevarer, der har fiber, stivelse og næringsstoffer, så de er gode kulhydrater. En måde at skelne mellem gode kulhydrater fra dårlige kulhydrater, er gennem deres glykæmiske score, som angiver, at deres effekt på blodsukkeret. De gode kulhydrater, eller lav glykæmiske fødevarer, har en score på 55 år eller mindre.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære