Sund Kost >> Kost

Utæt Tarm vs. Gluten Intolerance

Utæt tarm-en beskrivende udtryk, der ofte bruges for cøliaki -- det involverer dysfunktionelle intestinale absorption. Tarmslimhinden bliver for porøse eller utætte, hvilket fører til immunforsvar og negative sundhedsmæssige virkninger. Gluten er protein er et velkendt katalysator eller udløse af utæt tarm syndrom, fordi det kan irritere den sarte membran af tyndtarmen. Mennesker, der er følsomme over for gluten -- kaldet gluten intolerance-er i større risiko for at udvikle utæt tarm.

Utæt Tarm

Utæt tarm og cøliaki er ofte brugt i flæng, men de er ikke helt det samme. Cøliaki-eller cøliaki sprue-i første omgang omfatter skader på den lille finger-som villi i tyndtarmen, som er ansvarlig for at absorbere næringsstoffer. Med cøliaki, villi bliver flad og færre næringsstoffer er absorberet. Den stramme vejkryds mellem cellerne i tarmens slimhinde kan også blive beskadiget og også gennemtrængelig eller utætte, som giver mulighed for delvist fordøjet protein, mikroorganismer eller andet snavs at komme ind i blodbanen. Således, utæt tarm er nogle gange en konsekvens af cøliaki. Gluten er helt sikkert forbundet til utæt tarm syndrom, men tarm-infektioner, over-medicinering, alvorlig stress og allergi kan også svække den stramme kryds og øger permeabilitet, ifølge Dr. Leo Galland af Huffington Post.

Gluten Intolerance

Gluten er et protein, som findes i korn, såsom hvede, byg og rug. Derfor, de fleste brød, bagværk, pasta, korn og kiks indeholder nogle. Gluten er en god kilde til protein og giver mad chewiness, men nogle mennesker er følsomme over for helt eller intolerant over for det. Forekomsten af gluten intolerance i Usa er vanskelig at vurdere, men eksperter mener, at det kunne være så høj som 10 procent, ifølge en 2011 CNN Health report. Gluten intolerance har en genetisk komponent, og at det primært forårsager irritation, inflammation, oppustethed og smerter i tyndtarmen. Utæt tarm er nogle gange en følge af alvorlige eller lang sigt gluten intolerance, men ikke altid, så det er ikke synonyme. Den Medscape hjemmeside noterer sig, at selektiv hvede avl væsentlig grad har ændret struktur og adfærd af gluten, som er en vigtig faktor i forståelsen af, hvorfor mennesker er mere følsomme over for det.

Forskel i Symptomer

Symptomerne på utæt tarm og gluten intolerance overlapper hinanden, men der er nogle vigtige forskelle. Mennesker med utæt tarm syndrom har tendens har tarm problemer blandet med udbredte allergiske reaktioner og autoimmune symptomer som eksem, inflammatorisk gigt og kronisk træthed. Således, utæt tarm, der ofte er mere invaliderende og vanskelige at behandle på grund af tarm skader og et utal af årsager. I modsætning hertil symptomerne på glutenallergi variere fra milde til alvorlige mave-tarm-symptomer, og kan omfatte træthed og hovedpine, men når de er korrekt diagnosticeret, behandling, er simpelthen at undgå gluten.

Overvejelser

Fordi utæt tarm og gluten intolerance er ofte indbyrdes forbundne reduktion af gluten i din kost er det altid en god idé at se, om symptomer aftage, men utæt tarm, der har andre årsager. Reducere alkohol, raffineret sukker og medicin, såsom aspirin og ibuprofen, er også nyttig til tarm sundhed, bemærker Dr. Leo Galland. Dog, det eneste definitive måder at differentiere mellem utæt tarm og gluten intolerance -- eller forståelse af forbindelsen mellem de to-er via specifikke blodprøver, allergi test-og vævsprøver fra tyndtarmen.

Om Forfatteren

Johnathon Andrew har fået hans M. Sc. fra University of British Columbia i 2003 og derefter gik på at færdiggøre sin Medicinske Grad på Queen ' s University i Kingston. Han har været offentliggjort i talrige peer-reviewede tidsskrifter, såsom "Journal of Manipulative og Fysiologiske Therapeutics" og "Canadian Journal of Neurological Sciences."

Foto Credits

  • Thinkstock/Comstock/Getty Images
ADVERT

Mest populære