Sund Kost >> Ernæring

Førende Årsager til Dårlig Ernæring

Skrevet af Sara Tomm; Opdateret December 27, 2018

Virkningerne af dårlig ernæring kan manifestere sig som overvægt, fedme, fejlernæring -- som er en stabil vægt under normale -- og underernæring, som refererer til overskud og underernæring. Dårlig ernæring påvirker både rige og fattige lande. Men alvoren er direkte relaterede til årsagerne til problemet, som omfatter personlige valg, fattigdom, stigende fødevarepriser og nem adgang til ikke-nærende fødevarer. Fodring America rapporter om, at de fra og med 2010, at arbejdsløsheden i Usa overgår fattigdom som en indikator for fødevareusikkerhed. Andre årsager kan sejre for særlige grupper, såsom ældre og unge voksne.

Fattigdom

Fattigdom og mangel på ressourcer er to årsager til dårlig ernæring, der bidrager til den skønnede 925 millioner mennesker verden over lider under følgerne af underernæring og dens følgesvend sygdomme, ifølge Food and Agriculture Organization of the United Nations. Kriterierne for fastlæggelse af underernæring er utilstrækkelig indtagelse af protein og mikronæringsstoffer, eller vitaminer og mineraler, som forårsager millioner af børn dør hvert år, eller at lide livslang fysiske og psykiske handicap som et resultat af dårlig ernæring.

Begrænset Adgang

Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, dårlig ernæring er blandt de mange faktorer, der bidrager til fedme. I nogle steder, adgang til supermarkeder og store købmandsforretninger er begrænset af afstand, økonomisk status og mangel på transportmidler. Beboerne i mange af disse grupper, selv om i stand til at opnå billig, nærende mad, ikke desto mindre har adgang til fastfood med deres lavere ernæringsmæssig sammensætning. Dette påvirker den daglige ernæringsmæssige behov hos såvel voksne som børn.

Aldersrelaterede Ernæring-Mangel

Aldring er en yderligere grund af dårlig ernæring. Ældre voksne, der bor alene eller personer med reduceret mobilitet kan have svært ved at shopping for og forberede mad. Som en naturlig del af aldring, forandringer, der sker i smag og duft kan forårsage et fald i appetit, hvilket fører til ernæringsmæssige mangler. Økonomiske trængsler også bidrager til den dårlige ernæringstilstand mange ældre borgere, fordi det begrænser deres valg af fødevarer. Fysiologiske ændringer og sygdom bidrager til en reduktion i det metaboliske sats og formindsket appetit, i henhold til Marts 2006-udgaven af "Kliniske Interventioner i Aldring."

Sociale og Miljømæssige Spørgsmål

Teenagere er berygtet for dårlig ernæringsmæssige valg. Peer indflydelse, nem adgang til fastfood, vanedannende adfærd, og der bliver rejst af plejepersonale, der mangler viden om den rette ernæring kan forårsage børn til at vokse op lider under virkningerne af dårlige spisevaner. Den cyklus, der fortsætter, i højere læreanstalt, hvor mange studerende, der indtager en ernæringsmæssigt dårlig kost, der mangler tilstrækkelige mængder af frugt, grøntsager og mejeriprodukter; springe måltider; og overconsume fastfood, ifølge New York University.

Arbejder voksne ofte gå glip af måltider og vælg quick pick-me-up leveret af ernæringsmæssigt mangelfuld, snacks og junk food. Denne type af spiseadfærd er ikke kun dårligt ernæringsmæssigt – det fører til ernæringsrelaterede sundhedsproblemer, herunder fedme.

Medicin

Nogle over-the-counter og receptpligtig medicin påvirker appetit og blande sig med nutrient absorption and metabolism. Mennesker, der tager disse lægemidler over en lang periode kan lide af de samme ernæringsmæssige mangler, som dem, der spiser ernæringsmæssigt dårlig kost. Ifølge Janice Hermann, Ph. D. af Oklahoma State University, medikamenter såsom p-piller kan reducere forbruget stofskifte, hvilket resulterer i lavere niveauer af vitamin B6 og folat. Nogle antiepileptika kan få leveren til at fjerne yderligere mængder af D-vitamin, som hjælper med optagelsen af calcium. Overskydende beløb af nogle kosttilskud hæmme optagelse af næringsstoffer. For eksempel, overskydende zink, kobber eller jern, kan blande sig med hinanden absorption. Konsultere din læge eller apotek om negative ernæringsmæssige bivirkninger, der kan opstå i forbindelse med foreskrevne eller over-the-counter medicin.

Om Forfatteren

Sara Tomm begyndte at skrive i 1971. Hun har certifikater på det medicinske, fysiologiske og ernæringsmæssige principper og behandlingsmetoder for spiseforstyrrelser. Som en vægt-management konsulent, Tomm forfatter til undervisningsmaterialer i relation til de medicinske, psykologiske, miljømæssige og sociale aspekter af spiseforstyrrelser, ernæring og fysisk kondition. Hun har studeret på Columbia University, Henry George School of Social Science, Farmingdale State College og Suffolk Community College.

ADVERT

Mest populære