Sund Kost >> Kost

LDL & Havregryn

Du kan forhindre eller forsinke udviklingen af hjerte-kar-sygdom ved at holde LDL-niveauet lavt. Som den type af kolesterol, der er ansvarlig for højt total kolesterol, for meget LDL øger risikoen for et hjerteanfald eller et slagtilfælde. For de fleste mennesker, valg af livsstil, såsom herunder havregryn i din daglige kost, og væsentlig lavere LDL-kolesterol.

Kolesterol

Har du brug for lidt kolesterol i din kost, fordi det spiller en vigtig rolle. Det er cellevæg struktur og skaber hormoner og galde for fordøjelsen. Hvis du spiser mere end din krop har brug for, skal det overskydende kolesterol sticks til arterie vægge, bygger op og blokerer strømmen af blod. Af de forskellige typer af kolesterol, de to, der bestemmer, total kolesterol er low-density lipoprotein og high-density lipoprotein. Både af dem bære kolesterol gennem kroppen, men low-density lipoprotein, eller LDL, der er kendt som "dårlige kolesterol", fordi det frigiver kolesterol i dit system. High-density lipoprotein, eller HDL, er opfundet "det gode kolesterol", fordi det bærer det ud af kroppen. En diagnose af højt kolesteroltal betyder normalt, for meget LDL i forhold til HDL.

Rolle Havregryn

Opløselige fibre sænker kolesterol ved at binde sig med det, og bære det ud af kroppen. Havre er en af de rigeste kilder til opløselige fibre, især en type fiber kaldet beta-glucan, der sænker LDL-kolesterol. I 1997, den AMERIKANSKE Food and Drug Administration bekræftet den rolle, beta-glucan og tilladt havre til at blive annonceret som en kolesterol-sænkende produkt. I juni 2011, "Ernæring Anmeldelser" offentliggjort en analyse af 13 års videnskabelig forskning og konkluderede, at den daglige doser på mindst 3 gram beta-glucan fra havre reduceret den samlede kolesterol og LDL niveauer med 5 til 10 procent i mennesker med normale og høje niveauer af kolesterol. Forskning, der er offentliggjort i September 2011 nummer af "European Journal of Clinical Nutrition" konkluderede, at spise 6 gram dagligt af opløselige fibre i form af havreklid sænket total kolesterol med 14 procent og LDL-kolesterol med 16 procent i raske mennesker.

Kilder

Mængden af beta-glucan, du vil få fra havre-baserede fødevarer varierer, afhængigt af den primære ingrediens. Klid indeholder mere fiber, så hele havre klid er den bedste kilde, fulgt af hele korn havre og derefter havre mel. Beta-glucan tegner sig for 8 til 12 procent af den samlede fiber i konventionelle havreklid produkter, i henhold til det websted, Havre og Sundhed. August 2003-udgaven af "American Journal of Clinical Nutrition" var mere specifikt, rapporterer, at 40 gram havreklid og 60 gram havregryn indeholder 3 gram beta-glucan. Det betyder, at du er nødt til at spise en fjerdedel kop kogt havre klid og en tredjedel kop kogt havregrød for at få 3 gram beta-glucan.

Betjener Forslag

Havregryn er den perfekte base for både salt og sødt pynt. For en sød topping, forberede havregryn ved at tilføje fedtfri mælk, honning eller ahornsirup og lidt vanille ekstrakt. Så top det med yoghurt og frugt, skåret æbler og kanel, eller appelsin juice, ananas og brun sukker. For krydrede havregryn, begynde ved at blande et strejf af olivenolie og krydderier som salt og peber i almindelig havregryn. Derefter eksperimentere med topping kombinationer som sauterede svampe og fedtfattige Schweizisk ost eller grøntsager og Parmesan ost. Hvis din kost ikke indeholder en masse fiber, tilsæt havregryn gradvist at lade din krop tilpasse sig til flere kostfibre og uden uønskede gastrointestinale virkninger. Desuden drikke masser af vand for at opveje den ekstra væske absorberes af beta-glucan.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

  • Havregryn med brombær. Bowlful af korn. billede af Monika 3 Skridt Foran fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære