Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad LDL Niveauer Omvendt Plak Aflejringer i Arterierne?

Din krop har brug for kolesterol for mange grunde til, -- det er en del af alle cellens ydre membran, hjælpe kontrollere, hvad der bevæger sig ind og ud af cellerne, og det er afgørende for produktionen af visse hormoner. Men når low-density lipoprotein, det dårlige kolesterol, bliver for højt i dit blod, og det kan fremme fede indskud i dine arterier, som kaldes plak. Sænkning af LDL-kan bidrage til at vende dette problem, i henhold til den aktuelle forskning.

LDL og Plak

Høje niveauer af LDL kan forårsage åreforkalkning, eller hærdning og forsnævring af arterierne. Når plak er omfattende, er det stivner normalt elastisk arterie vægge og indsnævrer vejen for blod. Hvis problemet udvikler sig i arterierne nærende hjertet, kan det føre til koronar arterie sygdom. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i 2011 i "Eksperimentel og Klinisk Kardiologi," at sænke niveauet af LDL-kan bidrage til at vende de eksisterende plak indskud, en proces, der kaldes plak regression.

Sund LDL Niveauer

Selv om en absolut LDL niveau, der fremmer plak vending ikke er blevet etableret, American Heart Association oplyser, at et niveau på mellem 100 og 129 milligram per deciliter ligger tæt på eller lidt over det optimale, mens den sundeste niveauet for LDL er mindre end 100 milligram per deciliter. En LDL-niveau højere end 130 milligram per deciliter blod anses for et grænsetilfælde, høj, og et niveau over 160 er høj, og en risikofaktor for åreforkalkning og hjertesygdomme. AHA også rapporter om at opretholde niveauet af HDL eller "god" kolesterol, på eller over 60 milligram per deciliter kan også bidrage til at fremme arteriel sundhed ved at udføre ekstra kolesterol tilbage til leveren, hvor det er fjernet fra dit blod.

Sænkning af LDL -

En sund kost rig på frugt, grøntsager og hele korn fødevarer, der ikke overstiger din krop er kaloriefattige har brug for, er en vigtig del af en plan om at sænke dit LDL niveauer. En oversigtsartikel udgivet i februar 2011, i "Aktuel Udtalelse i Lipidology", bekræfter, at en sund kost, der er også høj i fiber kan betydeligt lavere LDL niveauer og reducere din risiko for hjerte-kar-sygdom. Opholder sig fysisk aktiv kan også hjælpe med at holde dit LDL-lav og reducere din risiko for åreforkalkning. At sænke kolesterol, AHA anbefaler et gennemsnit på 40 minutter af moderat til høj intensitet aerob øvelse, tre eller fire gange om ugen.

Animalske Fødevarer

Selv om din lever gør kolesterol og kombinerer det med protein i LDL, skal du også tage i nogle af kolesterol fra animalske fødevarer som kød og mejeriprodukter, så begræns dit indtag af kolesterol fra mad til 300 mg eller mindre hver dag. Mættet fedt øger kolesterol, så begrænse mættet fedt indtag til mere end 7% af dine daglige kalorier. At udvikle en plan, der er relevante for din situation, diskutere dine kost, motion og andre strategier til at sænke dit LDL og omvendt mindeplade med din læge.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

Foto Credits

  • Eising/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære