Sund Kost >> Ernæring

Er tyktarmen der er Relateret til Ernæring?

Skrevet af Adam Cloe; Opdateret December 27, 2018

Tarmene er en vigtig del af kroppens mave-tarmkanalen og er ansvarlige for at optage næring fra den mad, du spiser. Selv om tyndtarmen er bedre kendt for sin rolle i ernæring, tyktarmen, også absorberer nogle af de vigtigste næringsstoffer, herunder vand, salte og vitaminer, der giver krop til at fungere normalt.

Tarmene og Ernæring

Når du spiser mad, der er nedbrudt i mave-tarmkanalen og den deraf følgende næringsstoffer er absorberet. Næringsstoffer, såsom vitaminer, kulhydrater, fedt, aminosyrer og elektrolytter er primært optages af tarmen. De celler, som linje tarmene hjælpe med at transportere disse næringsstoffer i blodet. Tyndtarmen er det vigtigste sted for næringsstoffer absorption, Springfield Technical Community College Anatomi og Fysiologi hjemmeside noterer sig, men nogle næringsstoffer er absorberet i tyktarmen.

Vand og Elektrolytter

Tyktarmen har to primære funktioner: opbevaring af ufordøjet mad sagen og absorption. To af de vigtigste stoffer tyktarmen absorberer vand og elektrolytter, hjemmeside BecomeHealthyNow.com forklarer. Vand er vigtigt for kroppen, ikke bare for driften af celler, men også for at opretholde blodtrykket. De elektrolytter, der tyktarmen absorberer, såsom natrium og kalium, er også involveret i reguleringen af blodtryk, noter Passer Dag ' s hjemmeside. Disse elektrolytter er også vigtige for cellulær funktion, især de celler i muskelfibre og nerver. Som et resultat, optagelse af vand og elektrolytter er en vigtig funktion af tyktarmen.

Andre Næringsstoffer og Vitaminer

Tyktarmen, også absorberer næringsstoffer, der er skabt af de bakterier, der bor der. Når du spiser fiber, som er en form for kulhydrat, der ellers ikke kan blive absorberet, bakterier nedbryde de fibre ind stoffer, som kaldes kortkædet fedtsyrer, som bruges af tyktarmen, som er en energikilde, University of Virginia rapporter. Disse bakterier laver også vitaminer, såsom vitamin B1, B2, B12 og K; kolon er ansvarlig for at absorbere disse vitaminer, så de kan bruges af kroppen, i henhold til BecomeHealthyNow.com.

Sygdom og Ernæring

Hvis du har en sygdom, der påvirker tyktarmen funktion, såsom inflammatorisk tarmsygdom eller en infektion, kan du mangler visse næringsstoffer. Ringe vandoptagelse, kan føre til dehydrering og nedsat absorption af elektrolytter kan føre til ubalancer. Magnesium og zink kan også gå tabt, University of Virginia, i noter. Colitis ulcerosa, en sygdom i tyktarmen, kan også øge mængden af protein, som du har brug for. Hvis du er bekymret over sundheden for din store tarmen eller ernæring, tale med en læge eller en uddannet ernæringsekspert.

Om Forfatteren

Adam Cloe

Adam Cloe har været offentliggjort i forskellige videnskabelige tidsskrifter, herunder "Journal of Biochemistry." Han er i øjeblikket en patologi, der er bosiddende på University of Chicago. Cloe har en Bachelor i biokemi fra Boston University, en M. D. fra University of Chicago og en Ph. D. i patologi fra University of Chicago.

bibliografi-ikonet ikonet for annotation tool Citerer denne Artikel
ADVERT

Mest populære