Sund Kost >> Ernæring

Hvad Betyder Mangel på D-Vitamin Gøre for Dig?

Selvom eksponering for sol kan hjælpe din krop med at opnå tilstrækkelige mængder af D-vitamin er nødvendig for sundhed, omkring 42 procent af Amerikanerne ikke får tilstrækkelige mængder af essentielle næringsstoffer, i henhold til en "Nutrition Research" artikel offentliggjort i 2011. Virkningen af vitamin D-mangel resulterer i dårlig knogle sundhed og kan øge din risiko for sygdomme som kræft og hjerte-kar-sygdomme, rapporter i 2004 en gennemgang artikel i "American Journal of Clinical Nutrition."

D-Vitamin og Knogle Sundhed

Din krop har brug for D-vitamin til at optage calcium fra tarmene. Hvis du mangler D-vitamin, du absorbere kun 10 til 15 procent af kosten calcium indtaget. Det er omkring halvdelen af, hvad du normalt ville optage, hvis du ikke er D-vitamin mangel, ifølge en artikel offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition." Den deraf følgende svage, bløde og ømme knogler fra mangel på calcium deposition i løbet af vitamin D-mangel medføre rakitis hos børn og osteomalaci hos voksne. En anden effekt af D-vitamin mangel er et tab i knogletætheden, hvilket øger risikoen for knogleskørhed og knoglebrud.

Sygdomme og D-Vitamin Mangel

Mangel på D-vitamin kan øge din risiko for at falde, fordi det forårsager muskelsvaghed og smerter, ifølge Linus Pauling Institute. Lave D-vitamin niveauer, er der også øget risiko for flere sygdomme som forhøjet blodtryk, hjertestop, slagtilfælde, multipel sklerose, leddegigt, sukkersyge og prostatakræft, tyktarmskræft og brystkræft. I modsætning, høje D-vitamin niveauer mindske risikoen for gigt, øge lungefunktionen og øge immunforsvaret, hedder det i en publikation fra Harvard Medical School.

Diagnosticering Af D-Vitamin Mangel

Den eneste måde at finde, hvis du mangler D-vitamin på er gennem en test, der måler niveauet af 25-hydroxyvitamin D i blodet. Mens niveau af 25-hydroxyvitamin D under 20 nanogram per milliliter, der tilkendegiver, at D-vitamin-mangel, niveauer i borderline-området 20 til 30 nanogram per milliliter, angiver, at du er i risiko for at udvikle D vitamin mangel. Men du har en tilstrækkelig mængde D-vitamin, hvis dit blod niveauer af 25-hydroxyvitamin D falder mellem 30 til 74 nanogram per milliliter, i henhold til MedlinePlus.com.

Få D-Vitamin

Blot at gå, arbejder eller læser i solen i 5 til 10 minutter hver dag giver din krop til at gøre tilstrækkelige mængder af vitamin D. Men dækker ikke dine arme eller ben med tøj eller solcreme, som både forebygger syntese af D-vitamin fra solen. Derudover laver naturlige og berigede fødevarer kilder til D-vitamin som laks, makrel, sild, fiskelever olie, æg, mælk, ost, morgenmadsprodukter en fast del af din kost. Selv om D-vitamin, kosttilskud, er også tilgængelige, og kun bruge dem, efter høring af din læge, fordi overskydende D-vitamin kan forårsage toksicitet.

Om Forfatteren

Som forsker og underviser, Sukhsatej Batra har været at skrive instruktions-materiale, videnskabelige artikler og tekniske dokumenter, som siden 2001. Hun har en alsidig videnskabelig baggrund, der arbejdede inden for ernæring, molekylærbiologi og biokemi. Batra har en Ph.d. i fødevarer og ernæring, og et certifikat i professionel teknisk kommunikation.

Foto Credits

  • mand på stranden, der tager solbad billede af rgbspace fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære