Sund Kost >> Ernæring

Er Kung Pao Kylling Sundt?

Skrevet af Christine Grå; Opdateret November 21, 2018

Kung pao kylling er en Sichuan fortolkning af Guizhou skål gong bao. Guizhou, Sichuan og er både provinser i Kina. Kung pao kylling består af stegt, paneret kylling, peanuts, hot chili, Sichuan peber og grøntsager. Skålen er fyldt med fedt, mættet fedt, kolesterol og natrium, men det gør tilbyde betydelige mængder af nogle af de essentielle aminosyrer og visse vitaminer og mineraler.

Protein

En servering af den gennemsnitlige restaurant-forberedt kung pao kylling indeholder 118 procent af den daglige værdi, DV, af protein. Din krop har brug for protein til at vokse, vedligeholde og reparere væv, samt andre vigtige funktioner. Kroppen nedbryder protein til aminosyrer. Din krop kan gøre nogle aminosyrer, men andre essentielle aminosyrer, som skal indhentes fra din kost. Kung pao kylling tilbyder store doser af mange essentielle aminosyrer, især leucin, valin, threonin og lysin.

Natrium

En servering af kung pao kylling indeholder 101 procent af DV-af natrium. Normalt, er din krop regulerer natrium niveauer, der hænger på den, når niveauet bliver lavt og udskiller det, når niveauet bliver højt. Men nogle mennesker er naturligvis følsomme over for natrium, og visse sygdomme, som kongestiv hjerteinsufficiens, skrumpelever, kronisk nyresygdom, der kan hæmme kroppens evne til at udskille natrium. Når det sker, kroppen hænger på vandet, hvilket øger blodvolumen. I svar, dit hjerte har til at arbejde hårdere for at pumpe det overskydende blod. Når dette sker, trykket stiger i dine arterier, der fører til forhøjet blodtryk.

Fedt

En servering af kung pao kylling indeholder 65 procent af DV af fedt og 41 procent af DV af mættet fedt. Mættet fedt kan øge dit kolesterol og øge din risiko for hjertesygdomme. Resten af fedtstoffet i kung pao kylling består af mono - og flerumættede fedtstoffer, som reducerer dit kolesteroltal og din risiko for hjertesygdomme, når der spises i stedet for mættet fedt. De animalsk fedt, at paneret kylling stegt i er ansvarlige for de fleste af fedt og mættet fedt i kung pao kylling. Jordnødder også bidrage væsentligt til det samlede fedtindhold.

Kolesterol

En servering af kung pao kylling også har 53 procent af DV af kolesterol. Kolesterol kan øge din risiko for åreforkalkning, en tilstand, hvor en voksagtig substans, der kaldes plak opbygges på væggene i arterierne, der begrænser blodtilførslen. Begrænset blodgennemstrømning kan forårsage smerter i brystet og hjertesygdomme. Når blodtilførslen til hjertet stopper helt, og resultatet er et hjerteanfald. Når blodet ikke kan strømme til hjernen, slagtilfælde opstår. De animalske fedtstoffer, der er i kung pao kylling er ansvarlig for højt kolesteroltal.

Vitaminer og Mineraler

En servering af kung pao kylling giver 119 procent af den voksne kvindelige anbefalede daglige dosis for niacin og 104 procent af den voksne mandlige RDA. Niacin hjælper kroppen med at producere energi fra mad, og det er af afgørende betydning for at huden og vision sundhed. Den samme servering af kung pao kylling forsyninger 89 procent af det anbefalede daglige indtag af selen, der er et vigtigt kosten mineral. Efter din krop fordøjer selen, det forbinder sig med proteiner for at gøre selenoproteins, som støtte i immunsystemet, og skjoldbruskkirtel funktion og er antioxidanter, der hjælper med at forhindre hjertesygdomme og kræft. Kylling i fad leverer det meste af niacin og selen i kung pao kylling.

Forslag

Du kan reducere de negative sundhedsmæssige virkninger af kung pao kylling, hvis du gør det derhjemme. I stedet for stegning af kylling i animalske fedtstoffer, svits det i en hjerte-sund olie gerne oliven-eller rapsolie. Dette vil reducere kolesterol og mættet fedt. Forlader peanuts vil også væsentligt at skære ned på fedtindholdet. Du kan reducere natrium niveau ved hjælp af en målt hånd med det salt, du tilføjer. At tilføje flere grøntsager og mindre kød vil reducere kalorie tæller.

Om Forfatteren

Christine Grå begyndte at skrive professionelt i 1997, hvor en handel forlag hyret hende som en assisterende redaktør. Hun skrev sin første manuskript i 1998 og har været der dækker sundhed og ernæring siden 2009. Grå er uddannet med en Bachelor i engelsk litteratur fra University of Michigan.

ADVERT

Mest populære