Sund Kost >> Ernæring

Hvad Gør Kiwierne Gøre for Din Krop?

Skrevet af Maia Appleby; Opdateret December 27, 2018

En kop skiver kiwi giver dig 110 kalorier, fedt, 2 gram protein, mere fiber end en skål af bran flakes og halvt så meget sukker som der er i en kop rå ananas. Med en høj koncentration af vitaminer og mineraler, en kiwi gør en lækker, sund snack, smoothie ingrediens eller korn topping, der tilbyder en bred vifte af ydelser, til at holde din krop sund.

Blodtryk og Nervesystem Fordele

En kop rå kiwi, eller omkring 2,5 kiwier, giver dig næsten en femtedel af kalium, du har brug for dagligt. At få tilstrækkeligt med kalium med til at imødegå dine natrium indtag, og holder dit blodtryk på et sikkert niveau. Den samme mængde af kiwi giver også 31 milligram magnesium er et vigtigt mineral for sund nerve funktion, og 10% af dit anbefalede daglige indtag af folat, et næringsstof, gravide og ammende kvinder behøver for at sikre sundheden for deres børn.

Beskyttelse Mod Øjensygdomme

Som du alder, din risiko for øjen-sygdomme stiger. Kiwi indeholder en phytochemical hedder lutein, et carotenoid, som kroppen omdanner til A-vitamin og bruger til at genopbygge dine nethinder. Dette område af dit øje bliver beskadiget med en tilstand, der kaldes macula degeration, men at spise en kop kiwi hver dag kan forebygge det.

Styrker Immunitet

Ounce til gram, kiwi indeholder mere C-vitamin end en appelsin. En medium kiwi giver cirka 64 mg C-vitamin, eller om 151 procent af det beløb, du har brug for hver dag. De fleste dagligvarebutikker i Usa sælger de lys brun Hayward kiwi, som kan modstå en længere periode med kolde temperaturer end andre typer af kiwi. Bruno kiwi, et mørkt brune, aflange frugt, giver så meget som 140 mg C-vitamin per portion. Få en rigelig mængde af C-vitamin er afgørende for at holde dit immunforsvar stærkt, og også hjælper med at dæmpe frie radikaler, der forårsager for tidlig ældning.

Forebygger Hjertesygdomme

Hver kop kiwi giver omkring 20 procent af den anbefalede daglige indtagelse af vitamin E, en antioxidant, der giver ekstra beskyttelse mod hjerte-karsygdomme. En undersøgelse offentliggjort i 1993 i "New England Journal of Medicine", der blev fulgt på omkring 90.000 sygeplejersker og fandt en 30 til 40 procent lavere forekomst af hjertesygdomme i dem med det højeste indtag af vitamin E. En undersøgelse offentliggjort i "American Journal of Epidemiology" i 1994, som spores 5,133 finske mænd og kvinder til 14 år, konkluderede, at højere E-vitamin indtag er forbundet med færre dødsfald på grund af hjertesygdomme. Da E-vitamin er et fedtopløseligt mineral, spise kiwi med et par nødder eller anden mad, der indeholder sunde fedt at sikre korrekt absorption af sin E-vitamin indhold.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

ADVERT

Mest populære