Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Slags Grøntsager Er Energi Booster?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret 14 December 2018

Kulhydrater er de bedste kilder til energi, fordi de er let fordøjeligt og giver sukker i din krop elsker at bruge til energi. De fleste grøntsager er ikke high-carb fødevarer, men et par af dem indeholder nok komplekse kulhydrater og kalorier til at bidrage med brændstof til energi. Afhængigt af stivelsesholdige grøntsager du vælger, og nogle vil give dig en kort spurt af energi, mens andre langsomt fordøje for vedvarende energi.

Grøntsager med Højt indhold af Stivelse

Stivelsesholdige grøntsager levere mere energi end andre grøntsager, fordi de er højere i kulhydrater og kalorier. Du får 67 til 72 kalorier og ca 15 gram kulhydrater fra 1/2 kop kogte kartofler, majs og grønne ærter. Hvis du spiser en lille bagt kartoffel, du spiser det dobbelte beløb af kalorier og kulhydrater. Kartofler har en anden virkning end andre stivelsesholdige grøntsager. Majs og grønne ærter har et lavt til moderat indvirkning på blodsukker, mens kartofler medføre en stor stigning. Det betyder, kartofler give dig et hurtigt boost af energi, men det vil ikke vare længe, og du vil føle træg igen, så blodsukkeret falder.

Bønner for Kulhydrater og Protein

Bønner, der hører til de stivelsesholdige grøntsager gruppe, men de er så gode kilder til protein, som de er også inkluderet i protein mad gruppe. Du vil få mindst 15 gram kulhydrater fra 1/2 kop af de fleste bønner, men nogle typer har mere, så tjek næringsdeklarationen på de typer, du køber. I forhold til de andre stivelsesholdige grøntsager, bønner har også betydeligt mere fiber, som hæmmer fordøjelsen af kulhydrater. Som et resultat, bønner ikke spike blodsukker, og de levere langtidsholdbare energi.

Andre Grøntsager til at Overveje

Tre andre grøntsager til at overveje, er gulerødder, rødbeder og vinter squash. Deres carb indhold, der falder mellem de stivelsesholdige grøntsager og andre typiske grøntsager. Du bliver nødt til at spise en 1-cup, der tjener til at få den samme mængde af kalorier og kulhydrater, som deres mere stivelsesholdige kolleger. Må ikke regne med at andre grøntsager, som broccoli, selleri, salat greens og tomater, for at bidrage meget energi. En kop rå grøntsager -- eller 1/2 kop kogte grøntsager -- leverer kun omkring 25 kalorier og 5 gram kulhydrat, ifølge University of Arkansas.

Magnesium for Dit Stofskifte

Du vil ikke få energi fra grøntsager eller andre fødevarer, du spiser, hvis du mangler de næringsstoffer, som din krop har brug for at konvertere dem til energi. Magnesium er vigtigt for metabolisering af kulhydrater til energi. Nogle af de energi-og leverer grøntsager giver også det vigtige mineral. En halv kop navy, sort, hvid eller adzuki bønner af forbrugsstoffer 15 procent af den daglige værdi for magnesium, der er baseret på en 2,000 kalorie-en-dag kost. Den samme del af lima bønner leverer 10 procent af DV.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære