Sund Kost >> Kost

Hvilke Typer af Fødevarer Skabe Mere Fedt på Kroppen?

Fedtstoffer giver essentielle fedtsyrer som linolsyre og linolensyre, der er ikke lavet ved din krop. Disse fedtsyrer er fremstillet af fødevarer og hjælper med at kontrollere blodets koagulation og inflammation. Men nogle fedtstoffer er ikke godt for dig. Ifølge American Diabetes Association, fødevarer, der indeholder transfedt og mættet fedt betragtes som usunde, da de har tendens til at hæve blod kolesterol niveauer, og det kan føre til vægtøgning.

Forarbejdede Fødevarer og bagværk

Forarbejdede fødevarer og bagværk, er de kilder til transfedtsyrer, som falder ind under den kategori af usunde fedtstoffer. Ud over at skabe mere fedt på din krop, trans fedt har en tendens til at hæve din dårlige kolesteroltal og lavere din gode niveauer, i henhold til American Heart Association. Det øger også din risiko for at udvikle Type 2-diabetes og hjerte-karsygdomme. Transfedtsyrer er produceret, når den flydende olie er vendt til et solidt fat ved partiel hydrogenering proces. Andre kilder til transfedtsyrer er forarbejdede fødevarer som kiks, chips, sodavand og bagt varer, herunder muffins, cookies, kager, kager, lagkage skorper, kiks, småkager, pizza dejen og pisk margarine.

Fede Mejeriprodukter og Fede kødprodukter

Høj-fedt mejeriprodukter som sødmælk, is, fløde, fuldfed ost, fløde, 2 procent mælk og creme fraiche, indeholder mættet fedt. Mættet fedt har en tendens til at hæve niveauet af kolesterol i blodet, hvilket øger din risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde. Forbruget af mættet fedt og transfedt har en stærk positiv sammenhæng med vægtøgning, ifølge en undersøgelse offentliggjort i April 2007-udgaven af tidsskriftet "Overvægt." Fødevarer, der indeholder 1 gram eller mindre mættet fedt per portion anses for lavt indhold af mættet fedt, rapporter American Diabetes Association, hvilket yderligere antyder, at folk skal spise mindre end 7 procent af kalorierne fra mættet fedt. Kød med højt indhold af mættet fedt indeholder hotdogs, pølser, spareribs, bologna og hakket oksekød.

Raffinerede Fødevarer

Raffinerede fødevarer, der er frataget deres oprindelige næringsstoffer og fibre. Opløselige fibre hjælper med at regulere kolesterol, mens uopløselige fibre, der holder dit fordøjelsessystem regelmæssig. Spiser for lidt fiber kan føre til overvægt, som øger risikoen for hjertesygdom, diabetes og fælles skade. Hvid pasta, hvidt sukker, juice, hvidt brød, raffineret vegetabilsk olie og bagværk lavet med hvidt sukker og mel kommer under kategorien af raffinerede fødevarer. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i August 2004 udgave af "American Journal of Clinical Nutrition," mennesker, der spiste den største mængde af hvidt brød og andre raffinerede fødevarer, der fik mest maven fedt.

Forslag

MedlinePlus anbefaler at vælge magert protein-rige fødevarer, såsom kylling uden skind, meget magert kød og fedt-fri eller 1-procent mejeriprodukter. Fødevarer som fuldkorn, frugter og grøntsager er en god erstatning for højt fedtindhold fødevarer, da de er fedtfattige. Vælg tørre ærter, korn, bønner, havre og klid, da de er pakket med opløselige fibre, som forsinker fordøjelsen proces, der forhindrer blod sukker fra stigende for hurtigt. Opt for blød margarine, transfedtsyrer-gratis margarine og flydende vegetabilsk olie end smør, stick margarine eller afkortning.

Om Forfatteren

Mala Srivastava dækker sundhed og business for flere online-publikationer. Hun har en Master of Science i mikrobiologi fra Indiens HNB Garhwal Universitet og en Master of Pharmaceutical Business Management fra ICFAI Universitet.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære