Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvilken Slags Tortillas Er de Sundeste?

Skrevet af Julie Christensen; Opdateret November 28, 2018

Allestedsnærværende hvide tortillas danner grundlag for mange Mexicanske retter og bruges ofte i wraps, men de er ikke de sundeste valg. Tortillas lavet med fuldkorn og grøntsager, som tilbyder mere ernæring. Når du har fundet en sund tortilla, fylde det med sunde ingredienser. Spring stegning og varme tortillas i mikroovn eller ovn i stedet, og sørg for, at de fyldninger er lige så nærende. Vælger ristede grøntsager, magert kød og moderate mængder af ost og sovs.

Fuldkorn

Se efter tortillas lavet af cornmeal eller fuldkornshvede, snarere end hvidt mel. Tortillas er lavet af 100 procent cornmeal er altid lavet af de hele korn, og de er også glutenfri. Vælg majs tortillas, eller andre glutenfri valg, hvis du prøver at undgå gluten. Hvidt mel har været behandlet for at fjerne klid, og sammen med det meget af fibre og næringsstoffer. Hele hvedemel er 12.8 gram fiber pr kop, mens hvidt mel har kun 4 gram. Fiber gør du føler fyldigere, aids i fordøjelsen og kan regulere blodsukkeret. Hele hvedemel indeholder naturligvis flere B-vitaminer end hvidt mel, selv om producenterne, ofte tilsætter vitaminer til hvidt mel. Køb hele korn speciale tortillas, såsom brune ris, tortillas, så godt.

Spis Dine Grøntsager

Opt for tortillas, der indeholder veggie purees, som spinat eller tomat, især hvis tortillas også indeholde fuldkorn. Læs ingrediens panel nøje, selv om, fordi mange veggie tortillas indeholder en lille mængde af grøntsagsmos, sammen med mindre sunde ingredienser, såsom hvidt mel og afkortning. Grøntsager bør vises høj i ingredienslisten.

Sunde Fedtstoffer

Selv om mange mærker af afkortning ikke længere indeholder transfedt, afkortning stadig ikke er det sundeste valg. Vælg tortillas lavet med sundere olier såsom olivenolie, som indeholder enkeltumættede fedtstoffer. Monoumættede fedtstoffer kan reducere LDL-kolesterol, og samtidig øge niveauet af antioxidanter i blodet, i henhold til "Fødevarer, Der Skader, Fødevarer, At Helbrede." Fytokemikalierne hydroxytyrosol og oleuropein, findes i olivenolie, synes at hjælpe med at beskytte mod brystkræft. Olivenolie reducerer også inflammation, som bidrager til hjertesygdomme, type 2 diabetes og gigt.

Lav Din Egen

Prøv at lave din egen tortillas, især hvis du ikke kan finde sunde sorter i butikken. Traditionelle opskrifter opkald til svinefedt eller afkortning, men oliven eller raps olie virker også godt. Bruge hele hvedemel og tilsæt purerede grøntsager, såsom ristet rød peber, dampet spinat, ristede tomater og græskar. Rul den tortillas i hånden eller bruge en tortilla tryk på og kog dem let i en stegepande. Udover at være mere sunde, hjemmelavede tortillas har en uforlignelig friske smag og blød konsistens.

Om Forfatteren

Julie Christensen er madskribent, kok, og mødre-chef. Hun er skaberen af MarmaladeMom.org dedikeret til familie hygge og lækker mad, og udgivet en bog med titlen "Mere End Pot Stege: Hurtig, Frisk Slow Cooker Opskrifter."

ADVERT

Mest populære