Sund Kost >> Ernæring

Hvad Slags Fødevarer, der Har Selen i det?

Selen er en antioxidant, mineral, der hjælper med at holde din sunde celler. Voksne bør få 55 mikrogram selen dagligt, ifølge Institute of Medicine. Selen kan hjælpe med at beskytte mod hjerte-karsygdomme, kræft, thyreoidea fejl og immunsystemet abnormiteter. Selv om de fleste mennesker få nok selen gennem kosten, nogle er i risiko for fejl og mangler, især dem, der bor i områder, hvor jorden er lav i dette mineral eller dem, der ikke spiser hele korn fødevarer eller kød.

Selen i Jord

Mængden af selen i jorden, der bestemmer selen-indhold i fødevarer. Ifølge US Geological Survey, og det midtvestlige Usa har selen-rige jord, mens store dele af syd -, vest og nordøst har lave koncentrationer af selen i jorden. For at sikre, at du få nok selen fra mad, spise en afbalanceret kost med en bred vifte af fødevarer, herunder fødevarer, der dyrkes eller er rejst i selen-rige områder. Selv om lokalt dyrkede fødevarer er generelt frisk og nærende, ikke begrænse din kost til dem, hvis du lever i en lav-selen område.

Plante-Baserede Fødevarer

Du kan få en passende mængde af selen gennem snacks eller med din morgenmad. En 1/2-cup servering af tørrede solsikkefrø har 37 mikrogram og en kop hvede kim af korn giver dig 73 mikrogram, der overstiger mængden af selen, du har brug for dagligt. Paranødder er også høj i selen. Kun 1 ounce, eller seks nødder, giver næsten 10 gange det anbefalede daglige indtag. Du må ikke spise en fuld servering af Brasilien nødder regelmæssigt, da dette kan føre til, at selen toksicitet. Læs etiketter for at sikre, at de fødevarer, du vælger, giver selen, da det varierer, baseret på, hvor maden var vokset, men du behøver ikke tage alt for meget af det.

Animalske Produkter

Dyr, der lever i selen-rige miljøer er pålidelige kilder til selen for mennesker, der spiser dem. En kogt flanke steak har 112 mikrogram selen, mere end to gange det beløb, du har brug for dagligt, mens en 3-ounce servering af varm orange savbug har 75 mikrogram, at overskride dit daglige behov. En halv stegt kylling bryst, der er 24 mikrogram selen og en stor pocheret æg har 15 mikrogram. Indmad, skaldyr og kaviar også give selen.

Undgå Forarbejdede Fødevarer

For at optimere din selenindtag, vælge fuldkorn, snarere end forarbejdede fødevarer eller bagværk lavet med raffineret mel. Behandling nedbryder fødevarer af selen, ifølge forskere, der offentliggjort en undersøgelse i "Annals of Nutrition and Metabolism" i 1990. De fodres enten på forarbejdede fødevarer eller fuldkornshvede til selen-mangel rotter og fandt, at hele hvede restaureret rotter' selen-status, men forarbejdet hvede ikke. Forskerne konkluderede, at hele korn fødevarer, der mister deres selen indhold fra fræsning, snarere end fra madlavning.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære