Sund Kost >> Ernæring

Hvad Slags Fødevarer, der Har Protein?

Protein er et nødvendigt næringsstof, der bidrager til at udvikle sunde muskler, knogler, hud, blod, hormoner og enzymer. Den mængde protein en person har behov for, varierer, afhængigt af køn og alder, men mænd, der generelt behov for 56 gram og kvinder skal ca 46 gram protein hver dag, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Protein-rige fødevarer også levere næringsstoffer, såsom B-vitamin, E-vitamin, jern, magnesium og zink.

Animalske Kilder

Kød, herunder oksekød og fjerkræ, er komplet protein kilder. Et komplet protein betyder, at fødevarer, som indeholder alle ni af de essentielle aminosyrer kroppen har brug for til at bygge nye proteiner, men kan ikke gøre selv. Yderligere animalske produkter, der giver komplet protein muligheder indeholde æg og mejeriprodukter, såsom mælk og ost. En kop mælk, giver 8 gram protein, mens en 3-ounce del af oksekød giver 21 gram, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Det er bedst at vælge lav-fedt valg, når de spiser animalske produkter, fordi disse fødevarer også kan levere store mængder af mættet fedt.

Fisk og skaldyr

At spise en bred vifte af forskellige proteiner, hver uge og indeholder fisk og skaldyr i din kost vil hjælpe med at forbedre næringsstof indtag. Ligesom oksekød, æg og mælkeprodukter, fisk og skaldyr, som fisk og skaldyr, er et komplet protein mulighed. At spise fisk, som også indeholder omega-3 fedtsyrer, såsom sild, ørred og laks, vil tilføje en ernæringsmæssig bonus for hjertet. Ekstra fiske-og skaldyrsretter omfatter tun, skrubbe, krabber og muslinger.

Vegetabilske Kilder

De fleste vegetabilske fødevarer, der ikke tilbyder alle de nødvendige aminosyrer, hvilket gør dem ufuldstændige proteiner. Forskellige planter indeholder forskellige aminosyrer. Kilder af ufuldstændige vegetabilske proteiner indeholde nødder, korn og bønner, såsom nyre bønner, hasselnødder, jordnødder og hele korn brød. Frø såsom solsikke frø og ærter, såsom split-ærter, er også vegetabilsk protein muligheder. I tillæg til den protein, de leverer, nødder indeholder sunde fedtstoffer, som kan medvirke til at reducere risikoen for hjertesygdomme.

Ikke alle planter er ufuldstændige proteiner. Sojabønner og sojaprodukter tilbyder alle de essentielle aminosyrer. Også, en korn hjemmehørende i det Sydlige Amerika kaldte quinoa er en anden komplet protein i anlægget familie. Selv om den er tilgængelig som en mel og morgenmadsprodukter, de fleste mennesker i Usa spise quinoa som en side parabol, svarende til ris.

Overvejelser for Vegetarer

Da animalske produkter tilbyder komplette proteiner, der er vigtige for vegetarer, og især veganere, der spiser ingen animalske produkter, til at betale meget opmærksom på den vegetabilske proteiner muligheder, de vælger. Ud over at tilføje soja og quinoa til den kost, som komplet protein muligheder, binding supplerende protein fødevarer fra planter, der er nøglen til at få alle de essentielle aminosyrer. For eksempel, spiser peanut butter på fuldkorn toast eller kidney bønner med ris vil bidrage til at give alle de essentielle aminosyrer. Selv om det er vigtigt at spise en bred vifte af fødevarer, der indeholder aminosyrer, hver dag, en person, der ikke er nødt til at spise dem i løbet af samme måltid, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse.

Om Forfatteren

Abigail Adams begyndte hendes freelance karriere i 2009, undervise andre om medicinske forhold og at fremme sundhed ved at skrive om sundhed og fitness publikationer. Hun er uddannet og godkendt som registreret sygeplejerske, der fik sin grad fra North Georgia College og State University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære