Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvilken Slags Mad, Gøre Cubanerne Spise?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret December 27, 2018

Med påvirkninger fra de Caribiske øer, der omgiver det, samt Spanien, Frankrig, Portugal, Kina og Afrika, Cubanske køkken er en vibe og smag, som du ikke finder i andre etniske retter. De fleste af de fødevarer, der er langsom-kogt og infunderes med urter og krydderier, som betyder, at de er også en god kilde til vigtige næringsstoffer uden at være højt indhold af mættet fedt og sukker.

Pisang og rodfrugter

Pisang og rodfrugter-kendt som viandas, som omfatter søde kartofler, yams og yucca-er nogle af de største hæfteklammer af den Cubanske kost. Pisang vises på de fleste måltider, og de er en god kilde til kostfibre, kalium, niacin og vitamin C, i henhold til USDA National Nutrient Database. Søde kartofler, yams og yucca er også gode kilder til fibre, mens yamsrødder, søde kartofler levere en god dosis af vitamin A, så godt. Malanga og boniato, rødder, der ligner kartofler, er en anden hæftning ingrediens i Cubanske retter, ifølge Danielle Rosario i Uddannelse department på University of Miami.

Ris og Bønner

Cubanerne spise ris til frokost og aftensmad, næsten hver dag, siger Ken Albala, forfatter af "Mad Kulturer i Verden Encyklopædi." Ris er normalt serveres med en vis type af bønner, som kikærter eller mung, sorte eller røde bønner. Bønner er en god kilde til protein og fiber og stjerne i congri, en Cubansk skål, der blander ris, bønner og sofrito, som er en blanding af løg, hvidløg og tomater.

Svinekød og Fisk

Svinekød er en af de primære kilder til protein i den Cubanske kost, rapporter Albala. Fyld af svinekød, hvor kødet er flad og rullet omkring en fyldning såsom skinke og ost, er en af de mest almindelige måder at spise kød. Svinekød er også serveres med en sauce lavet af olie, paprika, hvidløg og spidskommen, Albala noter. Makrel på dåse sardiner er en almindelig del af den Cubanske kost. Kylling er spist nogle gange, men det er ikke så let tilgængelige som svinekød og fisk.

Diverse Fødevarer

Den klassiske Cubanske sandwich med svinekød, skinke, Schweizisk ost, sennep og syltede agurker, er en fælles frokost mad, siger Danielle Rosario i Uddannelse department på University of Miami. Frugter, som mango, papaya, grape og ananas, er en vigtig del af den Cubanske kost. Malta, som er en kombination af byg, humle, vand og kondenseret mælk, kaffe med sukker, der er blandt de mest almindelige drikkevarer i den Cubanske kost.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære