Sund Kost >> Kost

Hvilken Slags Fedt der Er Saflor?

Saflor olie er en type fedt, der kommer i to varianter: høj oliesyre og høj-linolsyre. Høj oliesyre saflor olie indeholder enkeltumættede fedtstoffer, mens high-linolsyre saflor olie, der indeholder flerumættede fedt. Et moderat forbrug af enten form kan gavne din sundhed. Med dets forhøjede røg punkt, lys smag og højt indhold af umættede fedtstoffer, saflorolie kan blive en fast bestanddel i din husstand.

Høj Oliesyre Saflorolie

Høj oliesyre saflorolie er den primære form af saflor olie, og indeholder høje niveauer af enkeltumættet fedt med 10,2 gram i en servering. Enkeltumættet fedt er en type af umættede fedt eller "gode fedt", der kan have en positiv effekt på dit hjerte-kar-sundhed. Vælge fødevarer med højt indhold af umættede fedtstoffer over fødevarer med højt indhold af mættet fedt kan bidrage til at reducere din dårlige kolesterol, øger din high-density kolesterol og reducere inflammation i kroppen. Selv om de fleste af umættede fedt findes i saflorolie er monoumættede, at der er små mængder flerumættede fedtsyrer, samt.

Høj-Linolsyre Saflorolie

Mens high-olie saflorolie indeholder høje niveauer af enkeltumættet fedt, høj-linolsyre saflorolie er en rig kilde til flerumættede fedt. I en enkelt spiseskefuld, der er 10 gram af flerumættede fedtsyrer, hvilket er mere end de fleste madolie. Der er to typer af flerumættede fedtstoffer -- omega-3 og omega-6. Mens begge er afgørende for din hjerne, knogler og hud, omega-6 fedtsyrer har en tendens til at fremme betændelse i din krop, mens omega-3 fedtsyrer reducerer inflammation. I henhold til MayoClinic.com at vælge omega-6 er stadig en bedre løsning end mættet fedt, trods sine ulemper.

Mættet Fedt

Selv om den primære fat i saflorolie er umættede, begge former indeholder små niveauer af mættet fedt samt. Høj oliesyre saflorolie har 1 gram per spiseskefuld og høj-linolsyre saflorolie har 8.4 gram per spiseskefuld. Dette svarer til den mængde mættet fedt, der findes i raps olie, som har 1 gram i en spiseskefuld og væsentligt lavere end olivenolie, som indeholder 1.9 gram per spiseskefuld.

Saflorolie Ernæringsmæssige Profil

Med 120 kalorier i en enkelt spiseskefuld, saflorolie er en calorically tæt fødevarer. På trods af de sundhedsmæssige fordele, der er forbundet med saflor olie, har til formål at forbruge det i moderate mængder. Som for andre næringsstoffer, saflorolie er en rig kilde af vitamin E 4,6 mg pr servering, hvilket er næsten en tredjedel af dit daglige behov. Denne olie indeholder også små mængder af vitamin K.

Bruger for Saflorolie

Saflor olie, der kan indgå i måltider i stedet for traditionelle mættet fedt som smør. Det kan bruges som en salat, dressing, eller til svits grøntsager. Hertil kommer, at denne olie kan bruges til brændende kød eller stegning, fordi den ikke røg, indtil det når en høj temperatur. For at undgå fordærv eller harskning, holde saflorolie i et spisekammer væk fra lys og varme i op til seks måneder.

Om Forfatteren

Lauren Elizabeth er et sundheds-og fitness professionel, der er baseret i upstate New York. Hun fik sin master-grad i ernæring kommunikation. Elizabeth har skrevet for non-profit organisationer og universiteter, med fokus på ernæring, fysisk helbred og mental sundhed.

Foto Credits

  • Hemera Teknologier/Fotos.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære