Sund Kost >> Ernæring

Hvilken Form for Kulhydrat Er en Gulerod?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 27, 2018

Selv om mange mennesker er kun bekendt med orange gulerødder, disse nærende grøntsager kan være hvid, gul, rødlig-orange eller endda lilla, afhængig af sorten. Gulerødder er en fremragende kilde til vitamin A, såvel som en god kilde til vitamin C, K, B-6 og niacin og kalium. Som med de fleste carbohydrat-holdige fødevarer, gulerødder indeholder alle tre typer af kulhydrater.

Total Kulhydrater

Din krop bruger to typer af kulhydrater, som sukker og stivelse, for energi, og din hjerne og nervesystem foretrækker denne kilde af energi. Den tredje type af kulhydrat, fiber, der hjælper med at holde din fordøjelseskanalen sunde. Hver 1-cup, der tjener hakkede gulerødder indeholder 12.3 gram kulhydrat, sammen med 1,2 gram protein og 0,3 gram fedt. Dette er omkring 4 procent af den daglige værdi af 300 gram per dag af kulhydrater for en person, der efter en 2,000 kalorie diæt.

Sukker

Sukker anses for simple kulhydrater. De består af en eller to molekyler og hurtigt fordøjet. Kulhydrat i gulerødder er 49.5 procent sukker, med 6 gram sukker i en 1-kop, der serverer, hvilket betyder, gulerødder indeholder mere sukker end enten stivelse eller fiber. Men stivelse og fiber er nok til at holde det glykæmiske indeks af gulerødder lav, med en gennemsnitlig GI score på 49. Dette betyder, at gulerødder er ikke tilbøjelige til at forårsage meget store stigninger i blodsukkerniveauet efter du spiser dem.

Stivelse

Stivelse er en type af komplekse kulhydrater, der dannes, når tre eller flere sukkermolekyler er kombineret sammen. Fordi disse obligationer er nødt til at blive brudt af fordøjelsesenzymer, de tager længere tid at fordøje end simple sukkerarter. Hver 1-cup, der tjener hakkede gulerødder indeholder 2.6 gram stivelse, hvilket betyder, stivelse udgør omkring 21 procent af de kulhydrater i gulerødder.

Fiber

Kostfibre er også en kompleks kulhydrat, der består af en række af sukker molekyler, der er bundet sammen, men din krop kan ikke gøre de enzymer, der er nødvendige for at bryde disse lænker, så det går gennem dit fordøjelsessystem tarmkanalen intakt. Tilstræbe at indtage 21 til 25 gram fibre om dagen, hvis du er en kvinde, og fra 30 til 38 gram per dag, hvis du er en mand. En 1-cup, der tjener hakkede gulerødder indeholder 3.5 gram fiber, herunder 1.9 gram opløselige fibre og 1,6 gram af uopløselige fibre. Opløselige fibre hjælper med at sænke dit kolesteroltal og blodsukker, mens uopløselige fibre hjælper med at begrænse din risiko for hæmorider, forstoppelse og diverticulosis.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære