Sund Kost >> Sunde Måltider

Kid ' s Serverer Størrelser, Frugter & Grøntsager

Skrevet af Bridget Coila; Opdateret 09 December, 2018

Frugt og grøntsager giver masser af værdifulde vitaminer og mineraler til at sætte gang i et barns vækst og udvikling, men portioner dit barn har brug for, er ikke det samme som en voksen. Forståelse for børn, der serverer størrelser kan bidrage til at forhindre overspisning eller undereating og holde dit barn fungerer på sit bedste.

Frugter

Småbørn, der er 2 til 3 år gammel har brug for omkring 1 kop frugt per dag, og denne øges til 1,5 kopper om dagen for børn i alderen 4 og 13. For drenge mellem 14 og 18, 2 kopper af frugt per dag er nødvendige, mens piger i denne aldersgruppe kan holde med 1,5 kopper om dagen. For børn under 6 år, begrænse juice til kun en halv kop om dagen på de fleste, og kun tjene 100 procent juice, ikke drikkevarer juice med tilsat sukker. Efter 7 år, at holde saften forbrug under 12 ounce per dag. En halv kop tørret frugt svarer til en hel kop almindelig frugt.

Grøntsager

Småbørn, der er 2 til 3 år gammel har brug for omkring 1 kop rå eller kogte grøntsager om dagen, og børn mellem 4 og 8 har brug for 1,5 kopper af grøntsager pr. dag. De er mellem 9 og 13 piger har brug for 2 kopper af grøntsager om dagen, og drenge skal 2.5 kopper. Piger mellem 14 og 18 år gamle, skal 2.5 kopper af grøntsager pr dag, og drenge i denne aldersgruppe har brug for 3 kopper om dagen. Bemærk at der er 2 kopper grøn grønne tæller som et enkelt 1-cup, der tjener. For andre grøntsager, 1 kop af volumen er en enkelt kop servering. Variere grøntsager til at inkludere bladgrøntsager, farvestrålende røde og orange grøntsager og bælgfrugter.

Måltid Portioner

De fleste børn ikke indtager alle deres daglige portioner af frugt og grøntsager i et enkelt måltid, men i stedet spise det samlede beløb, der er spredt ud mellem tre måltider og to mellemmåltider i løbet af dagen. Yngre børn kan normalt spiser omkring en kvart kop til en halv kop af frugt i en enkelt siddende, mens ældre børn og teenagere kan håndtere en halv kop eller en hel kop frugt på en gang. Et barn kan kun være i stand til at håndtere en kvart kop grøntsager på en gang, mens et ældre barn kan spise en halv kop til en hel kop grøntsager på én gang. En nem måde at estimere portionsstørrelser er at give dit barn over 1 spiseskefuld af frugter eller grøntsager per år i en tid, der tilbyder en 4-årig om 4 spiseskefulde per måltid og en 7-årig cirka 7 spiseskefulde per måltid.

Overvejelser

Portionsstørrelser serveres på restauranter er normalt ikke baseret på sund servering størrelser, så du skal ikke bruge det beløb, der kommer ud af køkkenet som en guide til, hvor meget dit barn skal spise. En enkelt restaurant del kan omfatte mere end dit barns hele hver dag og serverer tildeling af frugter eller grøntsager. Hvis dit barn er særligt aktiv, som er meget involveret i sport, han måske har brug for flere portioner end normalt for sin alder.

Om Forfatteren

Bridget Coila har specialiseret sig i sundhed, ernæring, graviditet, pet og forældrerollen emner. Hendes artikler har optrådt i Ilt, Dansk Fitness og på forskellige hjemmesider. Coila har en Bachelor of Science i celle-og molekylær biologi fra University of Cincinnati, og mere end 10 års medicinske forskning oplevelse.

ADVERT

Mest populære